
Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a nivou
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a poukladáme na vymazaný plech, alebo zapekaciu misu. Na zemiaky dáme pokrájané...

Kuřecí prsa na slanině a hořčici
Na pánvi rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Pak přidáme...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Biftek s vajcom a hranolčekmi
V minulom storočí to bol asi vrchol gastronómie viacerých "dobrých" reštaurácii. Našťastie sme si mohli dovoliť...

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....

Pečené kačacie stehno s cibuľovým konfitom a rascovými dukátmi
Kačacie stehno som piekla pomaly. Ako prílohu som zvolila cibuľový konfit a rascové dukáty. Konfit...

Kura so syrom a so smotanou
Tento recept mi pred rokmi dala kolegyňa, robili podľa neho bravčové rezne. Keďže sme prakticky...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Pizza, ktorú milujeme
Vyskúšala som už niekoľko receptov na pizzu. Každý má svoj recept a tak aj ja som...

Salašnícky guláš s kapustou
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....

Lasagne - bez lasagní :-)
Dostali sme hroznú chuť na lasagne , ale doma sme žiadne nemali, tak som sa...

Pomaly pečené hovädzie s kávou
Tento recept je veľmi jednoduchý taký „rýchly“ na prípravu. Tá káva podčiarkla bohatú chuť hovädzieho, ...

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Chutná polievka z fazuľových strukov
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a dusíme v hrnci (ja som dusila len na vode)...

Ázijské rezance s kuracím mäsom
Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, ...

Empanada
Empanadas som po prvý krát ochutnala v Argentíne kde boli robené z kysnutého cesta v tvare pol...

Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...

Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.

Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...

Cviklové placky s jogurtovým dresingom
Cvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo základných potravín,...

Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom
Toto bolo moje prvé jedlo z kuracieho mäsa, ktoré som uvarila, keď som bola tínedžerka....

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Kuracie srdiečka na smotane
... to by jeden nepovedal, ale už je celkom problém uvariť a zverejniť tu niečo, čo tu...

Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Pečená haruľa
Haruľa, bryndza, kyslá kapusta s dipom z kyslej smotany, kôpru a cesnaku.

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Ta najlepšia polievka na svete. Ja som tekvicu nemala nikdy rada hlavne kvôli tekvicovému prívarku ktorý moja...