Zapekané cestoviny s kuracím mäsom

dianna - bez fotkydianna, 11. augusta 2014

Viem, že je tu už veľa receptov na zapekané cestoviny ale takýto som tu ešte nenašla. Chuť mäsa s cestovinami je výborná a priateľom Zobraziť celý popisViem, že je tu už veľa receptov na zapekané cestoviny ale takýto som tu ešte nenašla. Chuť mäsa s cestovinami je výborná a priateľom sa ho nevieme dopapať :) Dobrú chuť

4-5
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

celé balenie cca 500 g
300 - 400 g
max 5 - 6  ks
 na vymastenie formy
1
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si opražíme na drobno nakrájaný pór, pridáme na soté nakrájané kuracie prsia (ale max. tak 300 alebo 400g). Keď mäsko zbledne, pridáme nakrájané šampióny a olivy.

  2. 2

    Pridáme menej soli a potom koreniny - čierne korenie, kari korenie, 1 PL sojovej omáčky a podusíme. Keď je kuracie mäso mäkké, pridáme 1 PL horčice a 1 PL kečupu a zalejeme sladkou smotanou, necháme zovrieť.

  3. 3

    Medzitým si vymastíme zapekaciu misu maslom a uvaríme si cestoviny. Na spodok dáme vrstvu cestovín, na ne vrstvu mäsovej zmesi a opakujeme, až toľkokrát koľkokrát to vyjde. Posledná vrstva (horná) sú cestoviny, na ktoré postrúhame hodne syra a zapekáme v rúre 15 min na 180 stupňoch, pokiaľ sa syr neroztopí a nezhnedne. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

radulienka
Chutný recept, takto som cestoviny ešte nerobila, vyskúšam, díky za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia