Minestrone
Viem že receptov na túto polievočku je tu viac, ale mne chutí najviac táto... je rýchla, chutná...
Guláš
Viem ze doma na sporaku to nie je ono, kazdopadne, ked nan clovek dostane chut,...
Výborná lepkavá kuracinka
Recept mám od kamarátky - je to jednoduché, rýchle a chutné jedlo... A prudko žravé....
Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí
Moje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)... a že pri...
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....
Reginette s pestom, tuniakom a paradajkami
Som zástancom jednoduchých vecí a to isté platí aj u mňa v kuchyni. Nemám rada prekombinované...
Osviežujúci bulgurový šalát
Keďže je zima zatiaľ dosť teplá, skúsim dnes niečo osviežujúce - variabilný bulgurový šalát s cesnakom,...
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...
Buřtguláš
Já vím, že nastává čas lehkých jídel a navíc pomalu co stránka to nějaký guláš...
Klobásková krkovička
Inšpirovala som sa receptom z varechy , no upravila som si ho podľa seba. Je...
Fazuľa po mexicky
Absolútne neuveriteľná červená fazuľa v hustej pikantnej paradajkovej omáčke v mexickom štýle podávaná s typickou zeleninou a...
Znojemská krkovička
Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja...
Tuniakový šalát Easy
Tuniakový šalát s chrumkavými kúskami uhorky, cibule a listového šalátu a paradajkami, dochutený olivovým olejom...
Párance s podmaslím
Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich, ja som mala 9 rokov, starká keď miesila...
Poľovnícky guláš s čučoriedkami
Srnčie mäso umyjeme a pokrájame na kúsky. V miske k mäsu pridáme paradajkový pretlak, soľ,...
Paprčkový perkelt
Doviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na...
Ázijská opečená ryža
ak vam ostala ryža a neviete čo s nou, tak toto je skvely a rychly recept kde...
Kuracie mäso v marináde
Kyslá smotana alebo jogurt sú veľmi vďačnou surovinou do marinády. Mäso zjemnia a podporia jeho chuť....
Kura na mede
recept som si spojila z viacerých receptov nájdených na nete. Je jednoduchý, rýchly a veľmi...
Španielske vtáčky
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.
Hanácke koláče
Hanácke alebo moravské kysnuté koláče. Klasika starých mám, na ktorej sme vyrastali.
Pečené mäso podľa Zuzany Vačkovej
Slovenská herečka Zuzana Vačková nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila pre nás Pečené mäsko. Pozrite...
Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Rýchle chlebové placky plnené kombináciou osmaženej cibule a kyslej kapusty :-) Znie to síce velmi jednoducho, ale...
Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...
Úhrabky
Toto jednoduché a veľmi chutné slovenské jedlo ma naučila robiť moja babička. v tom čase boli...