Foto: js9mxd
Zostalo mi päť rezňov z diviaka a kúpil som jednu bravčovú panenku. Rezňov aj panenky bolo samostatne málo k obedu, tak som ich Zobraziť celý popisZostalo mi päť rezňov z diviaka a kúpil som jednu bravčovú panenku. Rezňov aj panenky bolo samostatne málo k obedu, tak som ich skúsil skombinovať a výsledok bol pozoruhodný, ulahodil som aj tým, čo nemajú radi mastné mäso.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
1 ks |
|
350 g, mrazená |
|
100 g, sušené |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 guličky |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si rezne z diviaka a prekrojíme panenku na dva - tri kusy. Rezne sú zvyčajne tvrdšie preto si panenku dáme na väčšie kusy.
-
2
Rezne aj panenku si prudko opečieme na masti. Samozrejme najskôr som mäso osolil a okorenil.
-
3
Cibuľu pokrájame na kocky a dáme ju do výpeku opražiť.
-
4
Keď je cibuľka opražená pridáme k nej panenku a rezne z diviaka, pridáme sušené huby a ostatné korenie (bobkový list, nové korenie, kmín a korenie na divinu). Dáme to rozvariť.
-
5
Medzi tým si prichystáme mrazenú zeleninu.
-
6
Ak šťava začne vrieť, pridáme k nej zeleninu. Kto používa tlakový hrniec podleje to ešte troškou vody a dá to dusiť.
-
7
V tlakovom hrnci to varíme cca 30 min. Potom mäkké mäso vyberiem zo šťavy. Šťavu zahustíme, ja používam hladkú múku ale môže byť aj škrob alebo rozmixovaný zemiak. Na záver pridáme cesnak. Môžeme dochutiť vegetou. Podávame s ryžou.
Diskusia k receptu