Divoká panenka fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 6. marca 2011
Divoká panenka (fotorecept)
Foto: js9mxd

Zostalo mi päť rezňov z diviaka a kúpil som jednu bravčovú panenku. Rezňov aj panenky bolo samostatne málo k obedu, tak som ich Zobraziť celý popisZostalo mi päť rezňov z diviaka a kúpil som jednu bravčovú panenku. Rezňov aj panenky bolo samostatne málo k obedu, tak som ich skúsil skombinovať a výsledok bol pozoruhodný, ulahodil som aj tým, čo nemajú radi mastné mäso.

4 - 5
porcie
10 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 ks
350 g, mrazená
100 g, sušené
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
4 guličky
2 ks
podľa chuti
1 PL
1 ks
podľa chuti
1 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si rezne z diviaka a prekrojíme panenku na dva - tri kusy. Rezne sú zvyčajne tvrdšie preto si panenku dáme na väčšie kusy.

    Divoká panenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne aj panenku si prudko opečieme na masti. Samozrejme najskôr som mäso osolil a okorenil.

    Divoká panenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu pokrájame na kocky a dáme ju do výpeku opražiť.

    Divoká panenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je cibuľka opražená pridáme k nej panenku a rezne z diviaka, pridáme sušené huby a ostatné korenie (bobkový list, nové korenie, kmín a korenie na divinu). Dáme to rozvariť.

    Divoká panenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým si prichystáme mrazenú zeleninu.

    Divoká panenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak šťava začne vrieť, pridáme k nej zeleninu. Kto používa tlakový hrniec podleje to ešte troškou vody a dá to dusiť.

    Divoká panenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V tlakovom hrnci to varíme cca 30 min. Potom mäkké mäso vyberiem zo šťavy. Šťavu zahustíme, ja používam hladkú múku ale môže byť aj škrob alebo rozmixovaný zemiak. Na záver pridáme cesnak. Môžeme dochutiť vegetou. Podávame s ryžou.

    Divoká panenka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

alaba
ked aj mne "zostanu" rezne, vyskusam...
modrykamen
Divina nie je obyčajné jedlo. Pre mňa sú to jedlá prvej akosti, len keby divina nebola taká drahá. Diviačí alebo danielí guľáš, srnčie medailónky, jelenina a zajac na smotane, pečený bažant....Ináč kombinácia diviny s bravčovou panenkou asi nemá chybu, Panenka naberie chuť diviny a zároveň ju zjemní.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia