Zeleninová rýchlopolievočka

miskalka1 - fotkamiskalka1, 20. februára 2013
Zeleninová rýchlopolievočka
Foto: miskalka1
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčšia
 a rôzna zelenna ktorú doma nájdete




Postup

  1. 1

    Mrkvičku si nastrúhame na rezančeky a cibuľku nakrájame nadrobno. Na troške masla opražíme cibuľku po chvíle pridáme mrkvičku (a zeleninu ktorú doma nájdeme, ja som mala len mrkvu tak je to viac menej mrkvová polievočka), opekáme tak 10 min poprášime trochou krupice, pridáme červenú papriku premiešame chvílu poopekáme a zalejeme horúcou vodou. Ja som robila z 2 litrov. Dáme do vody bujón.

  2. 2

    Osolíme poprípade pridáme čierne korenie alebo iné korenie ktoré máme v polievočke radi. Keď je mrkvička skoro mäkká prídáme cestoviny. V mojom prípade to boli písmenká, alebo môžete dať slížiky napríklad. Dovaríme nech je všetko mäkké, ochutnáme ak je treba dosolíme a papáme :)

  3. 3

    Dobrú chuť

    Zeleninová rýchlopolievočka - obrázok 3

Diskusia k receptu

dodo46
@miskalka1
proti polievočke nemám nič. Rýchla a chutná. Koleduješ si však o prúser,lebo nečítaš diskusie. Mnoho ľudí je tu háklivých na zdrobneninky. Keď tento recept uvidí garanco a spol. bude tu zle - nedobre. / mrkvička,cibuľka, polievočka, slížiky, písmenka, papáme/
to bude na zemetrasenie asi 6. stupňa. Držím ti palce.
lucylee
@dodo46 toto si si mohol odpustit, ze @garanco a spol. Uz sa netreba k tomu vracat a spominat to v receptoch.
@garanco diskusiou polozila iba otazku a kde sa zvrtla a ty tu chces zase nieco vyprovokovat.
miskalka1
A jejda zabudla som na petržlenovú vňať alebo kto nemá tak sušenú :)
miskalka1
A čo sa týka tých zdrobnenín komu sa nepáči nech sa páči hneď pri prvom slove môže môj RECEPTÍK zavrieť :)
miskalka1
Vločky, halušky, cestoviny, kopec zeleniny... na takomto druhu polievok je najlepšie že tam môžeš pridať čokoľvek :)
violeta
pripomenula si mi detstvo, takuto polievku som jedla jediny krat v zivote, uvaril nam ju kamaratkyn otec. bola som velmi prekvapena, lebo ten moj nikdy nevaril
miskalka1
@violeta to som rada, lebo spomienky na dectvo sú (povečšine) najkrajšie. A ani môj ocino nikdy nevaril, až keď mamina začala robievať aj víkendy keď musela a dnes nedeľnú polievku varí vysostne on a nikto mu do toho nesmie pindať :)
janikbj
my takúto polievku milujeme najviac zo všetkých. tiež si ju pamätám od malička, keď nám ju varievala mamka. nedávala do nej cestoviny,ale rozhabarkované vajíčko. ja ju mám najradšej v kombinácii mrkva+zeler a veľké krupicové halušky. v poslednej dobe do nej však nedávam bujón, ako som bola zvyknutá, lebo tam natrieskam tej zeleniny toľko, že bujón je zbytocný :-D najnovšie som si na ňu naučila kamarátku a vždy, keď je u nás, musím jej uvariť. a toľko, aby si zobrala aj domov :-) všetkým vrelo odporúčam vyskúšať
miskalka1
@janikbj ano bez bujonu len s kopou zeleniny je to najlepšie a najzdravšie. Mala som len mrkvičku tak ten bujon bol takou náhradou chuti. A do kelu na vajce som zabudla vidíš, no nič zajtra urobím s vajcom lebo tá dnešna sa už minula :)
braxi
polievky rýchle aj pomalé mám veľmi rada a takéto ako si uviedla sú fantastické...nech by sa ich naučili variť aj mladé dievčatá, nemali by problém, lebo polievka je grunt, a chlapci by boli v pohode :)
miskalka1
a takéto jednoduché polievky sa môžu rychlo naučiť aj chlapci :) nie len dievčatá
hannah22
skvelá rýchlovka, mám ju rada a pre viac farby si pridávam štipku kurkumy.... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia