Geniálna cukina

1andy - fotka1andy, 2. augusta 2013
Geniálna cukina
Foto: 1andy

Ešte teraz mi slinky tečú, práve som ochutnala to čo som stvorila.V záhradke mi rastú cukinky, mám ich strašne rada ako placky (Bože ale Zobraziť celý popisEšte teraz mi slinky tečú, práve som ochutnala to čo som stvorila.V záhradke mi rastú cukinky, mám ich strašne rada ako placky (Bože ale tá robota) tak šup s ňou radšej niekomu a takto to išlo až do teraz. Prisahám že už nedám ani kúsok nikomu :-) Po ceste s práce domov rozhodnutá že dnes budú placky ma zrazu kopla moja kuchárska múza a predstavivosť no a bolo s toho toto. Poviem Vám chutila ešte lepšie ako v mojich predstavách keď som recept tvorila. Skúste a napíšte.

15 minút
príprava
40 minút
na 250/180 °C

Suroviny

1 ks
20 plátkov (alebo údené moravské mäso)
podľa chuti (LIDL)
250 ml
1 ks
1 PL
1 ČL (Vitana)
podľa chuti
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cukinu si očistíme, nakrájame na kocky cca 1,5x1,5cm to nechám na Vás. Rozohrejeme si tefalku kvapneme trochu oleja kto má olivový a šupneme tam cukinu.(ja som dala klasiku slnečnicový) Zasypeme vegetou a grilovacím korením. Pozor! korenie len na vyzdvihnutie chuti, nesmie veľmi prerážať. Na začiatku sprudka osmahneme, stiahneme plyn a pod pokrievkou udusíme al dente. Keď je tak akurát môžeme prejsť k bodu číslo dva. Poviem Vám už teraz som mala chuť skončiť pri stole a len tak s cesnakovou topinkou to zožrať. :-)

    Geniálna cukina - obrázok 1
  2. 2

    Plátky šunky naplníme touto cukinou, zvinieme uložíme do sklenenej maslom vymastenej zapekacej misy. Na vrch nastrúhame syr každý množstvo podľa chuti. ( v poslednej dobe tie šunky čo predávajú stoja za ....... takže radšej kupujem údené karé alebo moravské ktoré si doma nakrájam na super tenké plátky šunky.)

    Geniálna cukina - obrázok 2
  3. 3

    V nádobe si rozšľaháme vajce so šľahačkou pridáme lyžicu hladkej múky a lyžičku sójovej omáčky. Touto zmesou polejeme zvitky prikryjeme alobalom a šup do rúry. Prvých 15 min. na 250st a potom znížime teplotu na 180 a pečieme asi tak 20 min.

    Geniálna cukina - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu som k tomu urobila zemiačky na masle. Potom už len na tanier a dobrú chuť. Varujem Vás dajte si pozor aby ste nedopadli tak ako ja......jednoducho som sa obžrala :-)

Diskusia k receptu

hubata
Práve pre cukínu a iné tekvice som túžila po záhrade a ešte som sa nestihla obžrať, dnes som odtrhla prvú. A tak si ju hladkám, čo si z nej urobím a viem že u mňa zasa zvíťazí vždy jeden jediný recept: nakrájam na plátky, osolím (na potenie nemám čas), obalím v múke a šup s nimi na rozpálený olej. Z oboch strán opražím do chrumkava. Medzitým si zarobím kyslú smotanu (jogurt) s kôprom, osolím, pridám pálivú papričku a touto zmesou polejem cukinu. Treba rýchlo jesť s chlebom alebo zemiačkami, aby cukinky "nezvädli" .......
Až budem teda ja prežratá môjho receptu, tak skúsim aj ten tvoj, lebo vyzerá dobre, aj keď ja šunku moc nemusím. Trošku ma odrádza to čakanie až sa "to" upečie, ale recept, foto aj popis je nádherný.
zdenka1009
Ja som si dnes robila cukinu na taliansky spôsob, nakrájala na plátky,prudko opiekla na malom množstve oleja,pokvapkala citrónom,stručik cesnaku postrúhať,zaliať olivovým olejom,osoliť..mňam... vyskúšam aj vaše rcp. :-)
horalka66
som rada,že si pridala tento recept,lebo cukiny mám dosť a páči sa mi tvoj spôsob :-) dík
pekarik
ďakujem za inšpiráciu,lebo týchto plodov mám plnú záhradu a som hlavný dodavaľ pre susedov
1andy
Som rada že sa Vám recept páčil a budem ešte radšej keď Vám aj bude chutiť tak ako mne. concord ak som ťa svojim výrazom urazila tak prepáč no nedalo sa nájsť iné slovo lebo tak ako som sa dochvátila vedia naozaj len zvieratá :-) no a myslím si že všetci ostatný to pochopili presne tak ako som myslela.Takže som sa sčemerila.
alena45
recept je naozaj zaujímavý, mám tri korene žltých cukín, ale ešte žiadna nebola. Ale vyzerajú zdravo, takže ak by konečne prišli nejaké dažde, tak by sa ešte stihli rastlinky spamätať. A potom vyskúšam. I keď pre mňa to vyzerá príliš sýto.
1andy
alenka45 áno máš pravdu, je to dosť sýte preto som tak odfukovala ale tak ako som písala dá sa skončiť aj v tej prvej fáze po udusení cukety a k tomu ti stačí fajnová topinka s cesnakom a jemne natretá maslom. Dobrú chuť.
doloress
Tak zed jsme dojedli a musim rict,ze je to lahoda:))) uz z te panvicky jsem myslela,ze to sezeru:))))
katka78
Ja som ako dieťa olizovala steny, chutila mi omietka, ale že sa dá jesť celá "zed" som nevedela ;-)
majecka
som to vyskúšala, rýchle, chuťovo vynikajúce (aj odporca cukiny-manžel) si na nej zgustol. Výborný recept!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia