Zapečený karfiol vcelku fotorecept

tinca - fotkatinca, 11. júna 2015
Zapečený karfiol vcelku (fotorecept)
Foto: tinca

Recept je rýchly, jedlo zdravé a chutné.

4-5
porcie
10 minút
príprava
7/30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks stredne veľký
 jemná
Na marinádu:
1 ks
3 PL stolový
1 ČL mletá
1 ČL granulovaný
1 ČL sušená
1 ČL
1/2 ČL (nemusí byť)
125 g nastrúhaný (alebo iný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V osolenej vode, do ktorej sme pridali aj trošku citrónovej šťavy si predvaríme kafiol cca 7-1O minút.Po pridaní šťavy si zachová bielu farbu. Scedíme a necháme vychladnúť.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme marinádu tak, že vymiešame vajíčko s olejom a citrónovou šťavou, potom pridáme všetky koreniny a nakoniec strúhaný syr, všetko premiešame a uchováme zatiaľ v chlade. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Pomer ingrediencií na marinádu je na stredne veľký karfiol,ak máte veľký treba 2x toľko. RADA navyše: zapekajte na spodnej mriežke, aby vám zvrchu neprihorel.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karfiol po vychladnutí celý rovnomerne potrieme pripravenou zmesou, potom mierne posype jemnou strúhankou a obložíme plátkami masla. Preložíme do tortovej formy, vyloženej alobalom, ktorý potrieme troškou oleja. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Piecť ho môžete aj na plechu,alebo v zapekacej miske, ja som si zvykla na tento spôsob. Necháme vychladnuť.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá v reze.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Porcie pečeného karfiolu servírujeme posypané strúhaným syrom s ľubovoľnou prílohou, ja som robila k tomu zemiakovú kašu. Ale hodia sa aj nové zemiaky s petržlenom. Dobrú chuť!

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Karfiol milujem, skusam kazdy novy recept, ale najlepsi je vyprazany v trojobale. Sory ... hoci mozno nie najzdravsi. Proti gustu ziadny disputat !.......
tak toto je nieco pre mna! a püree k tomu! urcite spravim. len ja si to este vylepsim tatarskou omackou ;-) vdaka za recept - chutny, lacny a rychly.
@methi aj ten ne indický spôsob vyzerá dobre nabudúce vyskúšam. Zvyknem dať aj ja trochu kurkumy keď ho obváram a teraz som zabudla. Ďakujem všetkým za názory.

Pridaj komentár k receptu: