Foto: tinca
Recept je rýchly, jedlo zdravé a chutné.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
jemná |
|
|
|
Na marinádu: | |
1 ks |
|
3 PL stolový |
|
1 ČL mletá |
|
1 ČL granulovaný |
|
1 ČL sušená |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL (nemusí byť) |
|
|
|
|
|
125 g nastrúhaný (alebo iný) |
|
Postup
-
1
V osolenej vode, do ktorej sme pridali aj trošku citrónovej šťavy si predvaríme kafiol cca 7-1O minút.Po pridaní šťavy si zachová bielu farbu. Scedíme a necháme vychladnúť.
-
2
Medzitým si pripravíme marinádu tak, že vymiešame vajíčko s olejom a citrónovou šťavou, potom pridáme všetky koreniny a nakoniec strúhaný syr, všetko premiešame a uchováme zatiaľ v chlade. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Pomer ingrediencií na marinádu je na stredne veľký karfiol,ak máte veľký treba 2x toľko. RADA navyše: zapekajte na spodnej mriežke, aby vám zvrchu neprihorel.
-
3
Karfiol po vychladnutí celý rovnomerne potrieme pripravenou zmesou, potom mierne posype jemnou strúhankou a obložíme plátkami masla. Preložíme do tortovej formy, vyloženej alobalom, ktorý potrieme troškou oleja. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Piecť ho môžete aj na plechu,alebo v zapekacej miske, ja som si zvykla na tento spôsob. Necháme vychladnuť.
-
4
Takto vyzerá v reze.
-
5
Porcie pečeného karfiolu servírujeme posypané strúhaným syrom s ľubovoľnou prílohou, ja som robila k tomu zemiakovú kašu. Ale hodia sa aj nové zemiaky s petržlenom. Dobrú chuť!
*****