Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové pliecko s ryžou a hubami

ryzasos - fotkaRyža SOS, 26. júla 2022. Komerčný recept.
Bravčové pliecko s ryžou a hubami
Foto: ryzasos

Vyskúšajte tento vynikajúci recept s ryžou SOS. Ryža má jedinečnú schopnosť koncentrovať chute a spájať ich v harmónii. Aj preto je hlavnou ingredienciou Zobraziť celý popisVyskúšajte tento vynikajúci recept s ryžou SOS. Ryža má jedinečnú schopnosť koncentrovať chute a spájať ich v harmónii. Aj preto je hlavnou ingredienciou mnohých jedál. Dokonca aj celiatici považujú ryžu za výbornú potravinu pre zdravie. Na prípravu tohto receptu môžete použiť rôzne typy húb, aj sušené.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

260 g
950 ml
350 g
250 g (alebo iné huby)
8 strúčikov
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejte extra panenský olivový olej. Do panvice pridajte nakrájané bravčové pliecko a dochuťte soľou a čiernym korením.

    Bravčové pliecko s ryžou a hubami - obrázok 1
  2. 2

    Opražte ho na panvici do hneda, potom vyberte a odložte nabok.

  3. 3

    V tej istej panvici orestujte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak a potom pridajte očistené huby.

  4. 4

    Podlejte vývarom a keď zovrie, pridajte ryžu. Dochuťte soľou a čiernym korením. Varte na strednom plameni približne 15 minút a 3 minúty pred koncom pridajte mäso.

  5. 5

    Potom odstavte a nechajte pár minút odpočívať. Podávajte.

Diskusia k receptu

hannes
Recept je jednoduchý a je fajn, ale...použiť extra panenský olivák na tento účel je bohapusté plytvanie. Tento olej je výborný šalátový a vhodný na použitie za studena. Bohato stač, ak už, í obyčajný olivák. Ja napr.a používam výborný repkový olej. Ak mániekto o tomto pochybnosti, nech si vygúgli info o používaní jedlých olejov, na webe je toho celkom dosť...