Keď ich pripravujem vraciam sa do detstva.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 3 dcl |
|
| 1 kocka |
|
| 1,5 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 2 PL (nemusí byť) |
|
|
|
|
|
|
|
| na posypanie |
|
| na posypanie |
|
| na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Pripravime kvasok,do vlažneho mlieka pomrvime droždie ,cukor a soľ.Nechame postať na teplom mieste asi 10 minut.Do misy preosejeme muku pridame kvasok,vajce ,žltok ,olej a nakoniec šťavu z citrona.Cesto varechou vypracujeme ,ak sa nam robia bublinky v ceste je vypracované.
- 2
Misu dame s cestom na teple miesto a nechame kysnuť 30-45 minut.Vykysnute cesto dame na pracovnu dosku a valčekom cesto rozvaľkame.Pohárom vytlačame kolieska a v strede menšiu.
- 3
Olej rozpalime a na miernom ohni vysmažame , posypeme praškovym a vanilkovym cukrom ,ďalšie mačame v čokoladovej poleve a posypeme farebnym zdobenim.Dobrú chuť!!!!!!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu