Domáce kysnuté šišky

olinecka - fotkaolinecka, 11. júla 2014
Domáce kysnuté šišky
Foto: olinecka

Keď ich pripravujem vraciam sa do detstva.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
3 dcl
1 kocka
1,5 PL
4 PL
1 ks
2 PL
podľa chuti
2 PL (nemusí byť)
 na posypanie
 na posypanie
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Pripravime kvasok,do vlažneho mlieka pomrvime droždie ,cukor a soľ.Nechame postať na teplom mieste asi 10 minut.Do misy preosejeme muku pridame kvasok,vajce ,žltok ,olej a nakoniec šťavu z citrona.Cesto varechou vypracujeme ,ak sa nam robia bublinky v ceste je vypracované.

  2. 2

    Misu dame s cestom na teple miesto a nechame kysnuť 30-45 minut.Vykysnute cesto dame na pracovnu dosku a valčekom cesto rozvaľkame.Pohárom vytlačame kolieska a v strede menšiu.

    Domáce kysnuté šišky - obrázok 2
  3. 3

    Olej rozpalime a na miernom ohni vysmažame , posypeme praškovym a vanilkovym cukrom ,ďalšie mačame v čokoladovej poleve a posypeme farebnym zdobenim.Dobrú chuť!!!!!!

Diskusia k receptu

elysa
máš ich vydarené, takto s čokoládou ich aj ja zdobím...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia