Foto: martinis
Kocky údeného tofu obalené v zaujímavej koreniacej zmesi s brokolicou a opečenou cibuľkou a cesnakom :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Inšpiráciu na toto vynikajúce jedlo som našiel už dávnejšie tu na Vareche. Je to geniálna kombinácia chutí - správne nakorenené údené tofu s ružičkami brokolice a opečenou cibuľkou s cesnakom tvoria naozaj jedinečnú delikatesu, ktorú zvládne pripraviť každý ;)
- 2
Tofu nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky. Pripravíme si koreniacu zmes zmiešaním štipky soli a mletého čierneho korenia, trošku červenej papriky, na špičku noža karí, štvrť lyžičky rasce a zopár kvapiek sójovej omáčky. Tofu v tejto zmesi obalíme a necháme chvíľu odležať.
- 3
Kým do seba tofu nasáva všetky tie chute, umyjeme si brokolicu a rozoberieme na ružičky, ktoré dáme variť do osolenej vody na takých 5 minút, potom vodu zlejeme a brokolicu dáme bokom.
- 4
Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na kocky, 2 strúčiky cesnaku pretlačíme a spolu opražíme na lyžici olivového oleja. Až sú zlatohnedé, pridáme brokolicu a korenené kocky tofu, zakvapneme trochou kečupu, premiešame a chvíľočku poopekáme.
- 5
Po dvoch - troch minútach vypneme a celú zmes preložíme na tanier. Ozdobíme lístkami oregana a kolieskami paradajky, potom je táto dobrota hotová. Nielen pre milovníkov výrazných vôní a chutí ;)
- 6
Môj tip : Vo väčšom množsvte a napríklad s hnedou ryžou si toto jedlo môžme pripraviť aj na obed :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
snažím sa príjamť objektívnu kritiku, však vždy je sa čo učiť. netreba vždy hneď ísť do konfliktu, myslím, že rozumná diskusia s dobrými argumentmi vie vyriešiť veľa sporov. skrátka - snažím sa pristupovať tak, aby som mal čo najviac priateľov a fanúšikov - takých skvelých ako si ty, či mnohí iní :) ešte raz vďaka ! ;-)
@nikola166 : u mňa bola podobná situácia, nevedel som čo s tofu a vzniklo celkom príjemné jedlo, teším sa na odpoveď :O)