Korenené tofu s brokolicou

martinis - fotkamartinis, 16. januára 2013
Korenené tofu s brokolicou
Foto: martinis

Kocky údeného tofu obalené v zaujímavej koreniacej zmesi s brokolicou a opečenou cibuľkou a cesnakom :)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
1/2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 PL
Koreniaca zmes :




Postup

  1. 1

    Inšpiráciu na toto vynikajúce jedlo som našiel už dávnejšie tu na Vareche. Je to geniálna kombinácia chutí - správne nakorenené údené tofu s ružičkami brokolice a opečenou cibuľkou s cesnakom tvoria naozaj jedinečnú delikatesu, ktorú zvládne pripraviť každý ;)

  2. 2

    Tofu nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky. Pripravíme si koreniacu zmes zmiešaním štipky soli a mletého čierneho korenia, trošku červenej papriky, na špičku noža karí, štvrť lyžičky rasce a zopár kvapiek sójovej omáčky. Tofu v tejto zmesi obalíme a necháme chvíľu odležať.

  3. 3

    Kým do seba tofu nasáva všetky tie chute, umyjeme si brokolicu a rozoberieme na ružičky, ktoré dáme variť do osolenej vody na takých 5 minút, potom vodu zlejeme a brokolicu dáme bokom.

  4. 4

    Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na kocky, 2 strúčiky cesnaku pretlačíme a spolu opražíme na lyžici olivového oleja. Až sú zlatohnedé, pridáme brokolicu a korenené kocky tofu, zakvapneme trochou kečupu, premiešame a chvíľočku poopekáme.

  5. 5

    Po dvoch - troch minútach vypneme a celú zmes preložíme na tanier. Ozdobíme lístkami oregana a kolieskami paradajky, potom je táto dobrota hotová. Nielen pre milovníkov výrazných vôní a chutí ;)

  6. 6

    Môj tip : Vo väčšom množsvte a napríklad s hnedou ryžou si toto jedlo môžme pripraviť aj na obed :-)

Diskusia k receptu

jezibabka
jedine,co mi tam nesedi,je ten kecup....ale ten sa da vynechat....inak dobrotlka:-)
martinis
@jezibabka : je to len zopár kvapiek, chcel som to mať trošku pikantnejšie, nie je však najmenší problém ho vynechať :))
leomax
Veľmi, veľmi pekný receptik! Su tam same dobroty, kečup mi tam vôbec nevadi, naopak, tych kvapiek, pokiaľ je to pikantnejší kečup, môže byť aj viac. Si veľmi šikovný a aj veľmi inteligentný/ to som zistil z Tvojej reakcie, keď Ťa chcela nedávno nejaka dobra duša kritizovať myslím že kôli rizotu/. Teším sa na Tvoje ďalšie RP.
martinis
@leomax : fííha, tak to je ale lichotivá reakcia ! :)
snažím sa príjamť objektívnu kritiku, však vždy je sa čo učiť. netreba vždy hneď ísť do konfliktu, myslím, že rozumná diskusia s dobrými argumentmi vie vyriešiť veľa sporov. skrátka - snažím sa pristupovať tak, aby som mal čo najviac priateľov a fanúšikov - takých skvelých ako si ty, či mnohí iní :) ešte raz vďaka ! ;-)
leomax
Vďaka, si fain, chcel by som mať takeho syna, ale mám skvele dcéry, len, bohužiaľ, nie su až take skvele kuchtičky, snažia sa sem tam, niekedy im to vyjde, ale život maju pred sebou, myslím, že z nich tiež niečo bude.
martinis
ale, určite sú aj oni šikovné - ak nie sú najlepšie vo varení, určite v niečom inom :)) koľko majú rokov ? :O)
mirkamt
ukladám, beriem všetko brokolicové. @martinis , včera som robila tvoj rossa šalát. Večer som ochutnala len 1 vidličku a chutil výborne ;-) Zobrala som si z neho na obed.
nikola166
@martinis : super recept, v chladničke mám údené tofu a nevedela som čo s ním, tak zajtra vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo :)
martinis
@mirkamt : no teda, to mám radosť ! :))
@nikola166 : u mňa bola podobná situácia, nevedel som čo s tofu a vzniklo celkom príjemné jedlo, teším sa na odpoveď :O)
stanci11
no mňam,,,dvíham zadok a idem po brokolicu :D toto musí byť dnes na obed! ;)
pipnat
v pláne na zajtrajší obed:)teším sa už teraz:)
mygema
skvelý recept, nepouzila som sice kari a kecup, doporucujem nevarit brokolicu, staci ju vcas dat na cibulku. Pridala som si naviac stopkovy zeler nakrajany na kusky, aby tam bolo nieco chrumkave a mam rada pikantne, tak som dala chilli sol :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia