Špenátový bulgur fotorecept

stanci11 - fotkaStanci11, 12. júla 2015 23:17
Ďalšie recepty »
Špenátový bulgur (fotorecept)Foto: stanci11

Konečne som sa odhodlala! A to na experiment s bulgurom...A k môjmu údivu dopadol tak dobre, že som to musela uvariť na druhý deň zase :D Čo tam nejaká pestrosť stravy... Keď chutí, tak chutí! :D Toš možno sa aj niekomu inému taká jednoduchá panvicovka zapáči a vyskúšate ;)

1
porcia
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

60 g
200 g
4 ks
pár ks
1 ks
150 ml
1/2 ČL
1/3 ČL
30 g (Wilmersburger)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Začala som vlastne tým, že som si asi dve hoďky pred obedom namočila judášovo ucho... oni strašne zväčšia objem, takže netreba to preháňať :) Tak proste od oka som ich pár prskla do vody a nechala žiť vlastným životom..

  2. 2

    Potom som si prepláchla bulgur studenou vodou, prehodila do hrnca a zaliala som ho dvojnásobným objemom vriacej vody. Toto som len prikryla pokrievkou a nechala som 15 min. stáť... Stretla som aj postupy, že ho ľudia varia, alebo majú na teplých platničkách...Rozhodla som sa pre tento a bol v pohode, bulgur sa nerozdrcol na kašu, tak akurát vsal vodu, no fajný ostal :)

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým bulgur bobtnal, tak som si nakrájala a v hlbšej panvici spenila cibuľku. A tiež som si pripravila špenát - len som ho umyla, odtrhla som tvrdé stopky a hotovo :) Aha, vidíte, tiež som nakrájala teraz už judášove ušiská a očistené šampiňóny. Čo sa týka judášovho ucha tak ja osobne vyrezávam tie drevnaté zbytky z hlúbikov, ktoré na nich môžu ostať...veď nech si nedajbože zub nevylomím :D

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bola cibuľka hotová, tak som k nej prihodila kurkumu, mletú rascu a štipku chilli (fakt štipku! kurkuma má tiež svoje grády!, už som sa velice pikantne poučila :D ). Minútku som poopekala nech to korenie krásne zavonia...

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som pridala judášov a opekala som to na cibuľke cca 2-3 minútky...

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a prišiel rad na šampiňónky...Šup tam s nimi, riadne zamiešať a restujeme restujeme... a samozrejme nevyjedáme z panvice :D

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a nakoniec som tam práskla všetok špenát čo som mala...Proste kopisko, on aj tak beštia objemom klame... Ono nakoniec to bol trošku špenát s bulgurom, miesto bulguru so špenátom, ale to vôbec nevadilo :)

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A restovala som a miešala, kým špenát nezvädol a riadne sa nepremiešal s hubami a koreninami...celé to mohlo trvať tak 5 minút..

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Toto celé som podliala horúcim sójovým mliekom, riadne som premiešala a takú dobrú polovicu som nechala odpariť.... poslúžilo mi tu ako taká "omáčka" :) Zároveň som to celé samozrejme koštla (po tisíci raz, však zvedavosť :D ) a dochutila...

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec som vsypala nabobtnaný bulgur a riadne premiešala aby rozložil medzi ostatné ingrediencie. Pre zjemnenie som do toho ešte šupla vegánsky syr a premiešala kým sa nerozpustil....On má takú špecificku smotanovú príchuť, a velice mi k tej kurkume zapasoval (inak normálna smotana by určite mala obdobný efekt...)

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    No a zrazu to bolo....horúce na panvici, a ja si popod nos vravím "keď sú všetky suroviny jedlé a fantastické, hádam som to nemohla až tak strašne pokaziť". Takže šla som smelo do toho, a na druhý deň fakt muselo byť repete :D Aj keď, hlad je najlepší kuchár, tak neviem nakoľko som objektívna, lebo veru, bol riadny :D Ale výsledkom je, že bulgur som si rozhodne zamilovala!

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist