Foto: stanci11
Konečne som sa odhodlala! A to na experiment s bulgurom...A k môjmu údivu dopadol tak dobre, že som to musela uvariť na druhý deň Zobraziť celý popisKonečne som sa odhodlala! A to na experiment s bulgurom...A k môjmu údivu dopadol tak dobre, že som to musela uvariť na druhý deň zase :D Čo tam nejaká pestrosť stravy... Keď chutí, tak chutí! :D Toš možno sa aj niekomu inému taká jednoduchá panvicovka zapáči a vyskúšate ;)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Začala som vlastne tým, že som si asi dve hoďky pred obedom namočila judášovo ucho... oni strašne zväčšia objem, takže netreba to preháňať :) Tak proste od oka som ich pár prskla do vody a nechala žiť vlastným životom..
- 2
Potom som si prepláchla bulgur studenou vodou, prehodila do hrnca a zaliala som ho dvojnásobným objemom vriacej vody. Toto som len prikryla pokrievkou a nechala som 15 min. stáť... Stretla som aj postupy, že ho ľudia varia, alebo majú na teplých platničkách...Rozhodla som sa pre tento a bol v pohode, bulgur sa nerozdrcol na kašu, tak akurát vsal vodu, no fajný ostal :)
- 3
Kým bulgur bobtnal, tak som si nakrájala a v hlbšej panvici spenila cibuľku. A tiež som si pripravila špenát - len som ho umyla, odtrhla som tvrdé stopky a hotovo :) Aha, vidíte, tiež som nakrájala teraz už judášove ušiská a očistené šampiňóny. Čo sa týka judášovho ucha tak ja osobne vyrezávam tie drevnaté zbytky z hlúbikov, ktoré na nich môžu ostať...veď nech si nedajbože zub nevylomím :D
- 4
Keď bola cibuľka hotová, tak som k nej prihodila kurkumu, mletú rascu a štipku chilli (fakt štipku! kurkuma má tiež svoje grády!, už som sa velice pikantne poučila :D ). Minútku som poopekala nech to korenie krásne zavonia...
- 5
Potom som pridala judášov a opekala som to na cibuľke cca 2-3 minútky...
- 6
No a prišiel rad na šampiňónky...Šup tam s nimi, riadne zamiešať a restujeme restujeme... a samozrejme nevyjedáme z panvice :D
- 7
No a nakoniec som tam práskla všetok špenát čo som mala...Proste kopisko, on aj tak beštia objemom klame... Ono nakoniec to bol trošku špenát s bulgurom, miesto bulguru so špenátom, ale to vôbec nevadilo :)
- 8
A restovala som a miešala, kým špenát nezvädol a riadne sa nepremiešal s hubami a koreninami...celé to mohlo trvať tak 5 minút..
- 9
Toto celé som podliala horúcim sójovým mliekom, riadne som premiešala a takú dobrú polovicu som nechala odpariť.... poslúžilo mi tu ako taká "omáčka" :) Zároveň som to celé samozrejme koštla (po tisíci raz, však zvedavosť :D ) a dochutila...
- 10
Nakoniec som vsypala nabobtnaný bulgur a riadne premiešala aby rozložil medzi ostatné ingrediencie. Pre zjemnenie som do toho ešte šupla vegánsky syr a premiešala kým sa nerozpustil....On má takú špecificku smotanovú príchuť, a velice mi k tej kurkume zapasoval (inak normálna smotana by určite mala obdobný efekt...)
- 11
No a zrazu to bolo....horúce na panvici, a ja si popod nos vravím "keď sú všetky suroviny jedlé a fantastické, hádam som to nemohla až tak strašne pokaziť". Takže šla som smelo do toho, a na druhý deň fakt muselo byť repete :D Aj keď, hlad je najlepší kuchár, tak neviem nakoľko som objektívna, lebo veru, bol riadny :D Ale výsledkom je, že bulgur som si rozhodne zamilovala!
- 2
www.google.cz/search?q=shitake&source=lnms&tb...
@mijaita : jasné! nakopnutie je rozhodne inšpirácia :D
ostatným ďakujem za komentáre a @junior : normálne sa červenám :D
Bulgur planuju na zitra, ale s hlivou moji oblibenou, milovanou.
Bulgur jsem smichala celozrnný a bílý, uvařila jak píšeš, jsem nadšená, jako ty za to "ucho" :-). Zdal se mi ale pak moc lepivy, myslim slizounek to byl a tak jsem opekla trochu na maslovem oleji. Dosolila a uz jsem nandavala. Nesmichala, mea culpa, ja radsi si oddeluju, "spatalna" jidla jim, ale nedelam si je. Vysledek byl uzasny, pristit tyden dostane kamoska, bude ti zvonit v usich! :-)
Takze díky veliké za novy, krasny recept!
A oprava, jidla "spatlana", nikoliv "spatalna" :-)