Foto: monnikk
Tento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila si ho celá rodina. Za tie roky Zobraziť celý popisTento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila si ho celá rodina. Za tie roky som ho trochu vylepšila, a vždy keď ho robím chutí trocha inak.
príprava
na 225 °C
Suroviny
200 g alebo iná údenina, prípadne možete použiť aj špekáčiky |
|
100 g |
|
1 ks v konzerve alebo čerstvé alebo iné huby |
|
1 ks |
|
100 g |
|
250 ml al. smotana na varenie |
|
1 PL |
|
1 PL /podľa chuti/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 balik podľa chuti |
|
Postup
-
1
Šunku alebo špekáčiky nakrájame na menšie kocky, dáme do hrnca a opražíme. Postupne pridáme korenie podľa chuti (korenie môže byť podľa vlastnej chuti, ale kari by som určite nevynechala, ja ešte pridávam pomletú bedľu).
-
2
Pridáme šampióny alebo huby a krátko podusíme.
-
3
Pridáme kečup a horčicu a ešte trochu podusíme. Potom pridáme kukuricu, ktorú už nemusíme variť. (môže byť aj mrazená, ale tú trochu prehrejeme)
-
4
Cestovinu si uvaríme v osolenej vode.
-
5
Nechéme odkvapkať.
-
6
Cestovinu spojíme s uvarenou zmesou.
-
7
Spojenú zmes dáme do pekáča, posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou
-
8
Šup do vyhriatej rúry. Pečieme cca 30 min.
-
9
Takto to vyzerá po upečení. Podávame s kečupom alebo tatárskou alebo len tak.
Diskusia k receptu