Jelenie stehno so zelerovým pyré
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 800 g |  | 
| 50 g |  | 
| 150 ml |  | 
| 3 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 50 g |  | 
| (2 bobkové listy, 4 guľôčky nového korenia, 8 guľôčok celého čierneho korenia) |  | 
| 4 ks, väčšie |  | 
|  | |
| 0,5 l |  | 
| 2 ks |  | 
| 4 PL |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Mäso nakrájame na valčeky po vláknach a našpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista zo všetkých strán. 
- 2
Na rovnakom oleji, na ktorom sme opekali mäso, orestujeme štvrtinu zeleru, mrkvu, petržlen na kocky asi 1 cm, do zeleniny pridáme korenie. Keď je zelenina opečená do zlatohneda, pridáme cibuľu na rovnako veľké kusy a orestujeme. Potom pridáme rajčinový pretlak a tiež orestujeme a zalejeme vodou. 
- 3
Keď sa základ zavarí, vložíme doň opečené mäso a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, omáčku precedíme a vývar, čo zostane, zredukujeme na hustú omáčku, do ktorej pridáme nakrájané dubáky. 
- 4
Pyré: na oleji orestujeme šalotku najemno do sklovita, zalejemevývarom a pridáme ošúpaný a na menšie kusy nakrájaný zeler a varíme do mäkka. Precedíme. Zeler rozmixujeme na pyré, potom pridáme crème fraîche, osolíme a okoreníme. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


tu je aj recept...
teda tu :-)
tiež názov z ktorého sa dozviem čo budem jesť a prezentácia na ktorej poznať čo budem jesť