Cisársky trhanec (Kaiserschmarrn)
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 28. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 28. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
Postup
-
1
Múku s mliekom, vanilkovým cukrom a so soľou vyšľaháme dohladka, vmiešame žĺtky. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha a sneh potom vmiešame do cesta.
- 2
V panvici alebo ohňovzdornej mise rozohrejeme maslo, nalejeme cesto a posypeme hrozienkami namočenými v rume. Pečieme v predhriatej rúre pri 210 stupňoch približne 9 minút. Potom cesto v panvici otočíme a pečieme približne ďalšie 3 minúty.
- 3
Upečené cesto v panvici pomocou dvoch vidličiek roztrháme na nerovnomerné kúsky. Posypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať v rúre alebo na sporáku. Hotový trhanec posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať s jablkovým pyré.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu