Cisársky trhanec (Kaiserschmarrn)

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 28. marca 2022
Cisársky trhanec (Kaiserschmarrn)
Foto: Shutterstock.com

Suroviny

120 g
250 ml
1 PL
štipka
4 ks
50 g
50 g
hrsť
 (na namočenie hrozienok)
Na posypanie:
30 g




Postup

  1. 1

    Múku s mliekom, vanilkovým cukrom a so soľou vyšľaháme dohladka, vmiešame žĺtky. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha a sneh potom vmiešame do cesta.

  2. 2

    V panvici alebo ohňovzdornej mise rozohrejeme maslo, nalejeme cesto a posypeme hrozienkami namočenými v rume. Pečieme v predhriatej rúre pri 210 stupňoch približne 9 minút. Potom cesto v panvici otočíme a pečieme približne ďalšie 3 minúty.

  3. 3

    Upečené cesto v panvici pomocou dvoch vidličiek roztrháme na nerovnomerné kúsky. Posypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať v rúre alebo na sporáku. Hotový trhanec posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať s jablkovým pyré.

Diskusia k receptu