Diviačie stehno so šampiňónmi fotorecept
Foto: michaela4
porcií
príprava
na 150-200 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na menšie medailóniky, osolíme, okoreníme korením na divinu a vyklepeme na hrúbku asi 3 mm.
-
2
Na panvici si zahrejeme asi pol deci oleja. Počas pečenia mäsa môžme olej pridávať, ak treba. Ja som použila grilovaciu panvicu. Mäso pečieme asi 2 minútky z jednej strany a taktiež z druhej.
-
3
Na druhú panvicu si dáme tiež zohriať pol deci oleja. Umyjeme šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Na panvici ich osolíme, okoreníme hubovým korením a restujeme dovtedy, kým nebudú svetlo hnedé. Potom ich naukladáme pomedzi mäso, ktoré potom vložíme do trúby zapiecť na takú trištvrte hodinku z toho som polhodinu mäso piekla na 200 stupňov a zvyšok len na 150. Ak by bolo mäso suché, môže sa ešte poliať výpekom zo šampiňónov.
-
4
Takto vyzerá mäso po vybratí z trúby.
-
5
Ja som ako prílohu použila zemiaky robené vo fritéze, ale môžu sa robiť aj na obyčajnej panvici, kde samozrejme netreba toľko oleja. Zemiaky som očistila, umyla a nakrájala na mesiačiky.
-
6
A dala som ich fritovať :) ...keď boli hotové, ešte som ich osolila.
-
7
Hotové jedlo sa môže podávať s rôznymi šalátami alebo aj so sladkým kompótom, kto má ako rád :)
a @ Izabella929 , to je veľmi konštruktívna kritika, len amatéri sú z nej trochu mimo. Čo by sa stalo, keby ste konkrétne napísali čo vyčítate tomuto receptu? Ja osobne som ešte nemal príležitosť variť z diviačeho mäsa, akéhokoľvek, no ak by som mal príležitosť a hľadal by som recept, a našiel by som takýto komentár, pod ním, nič by ma nenaučil. Tak buďte konkrétny. Naučte nás, amatérov, čomu sa vyhnúť, čo je správne. Možno to pomôže aj autorke receptu, a iste ju to neurazí ak jej to napíšete "slušne". Vždy lepšie, ako napísať " chúďa diviak" alebo " čo ti urobil"...
Od @ Mirop som to čakal, no ty @ Izabella929 si ma prekvapila, je to trochu divné... Čakal by som že mladú začínajúcu kuchárku skôr povzbudíš, než odradíš od varenia.
No, celý život je veľká neznáma...:-(((
Nenechaj sa odradit poznamkami pod tvojim receptom, mozno neboli zle mienene,iba to tak vyznelo:-))
A ešte - @Mirop ťa nekritizuje za to, že si varila mäso diviaka, (alebo hocijakého zvieraťa), zle si ho pochopila, on mal na mysli jeho spracovanie, podobne ako aj Izka, asi ho nepoznáš, ani jeho kritiku a komentáre, ale časom zistíš jeho ironické poznámky (to je jeho jediný prínos tu na Vareche)......
Urcite ta nechcem odradzat od varenia,ale existuju aj take veci ako "technologia pripravy pokrmov" a podobne "vedy",ktore niekto vyskusal a stanovil a myslim ze sa ich treba drzat.niesom taky dobry kuchar,aby som to riskol a pridal sem nejaky neovereny recept,radsej sa zvyknem inspirovat od inych....zaver:urcite ta podporujem v jednom-var!je to parada ked konzumentom chuti :-)
Tak konkretne co vycitam tomuto receptu, ze to maso je naklepane na 3 mm a naolejovane a nakorenene... je hotove za tie 4 minuty. A je perfektne makke a opecene.
A ked chces vediet konkretne co mi nesedi na tomto recepte tak v kratkosti:nepouzil by som olej,ale mast,maso by som asi upiekol v celku(tazko to urcit,ked nevidim konkretny kus maska,ale stehno asi ano),nepouzil by som urcite ziadne zmesy korenin ale volil ich jednotlivo,chyba mi tam cesnak napr.,zemiaky by som urcite upiekol a nie fritoval..atd atd.ale beriem,je to len moj subjektivny nazor s ktorym sa nemusis stotoznit. :-)
No, takto si to mala napísať hneď a autorke receptu. Ako dobrú radu k príprave diviny. Tvoj príspevok na začiatku v nej vyvolal dojem že si vegetarianka a nijako jej nepomohol. :-)))
Teba som neoslovil, niesom autor,tak mne nepíš, poraď @Michaela4. A daj jej dobré rady.
Platky byly nakrajene z kyty, predem nalozene v kyselem mleku a divokem koreni, nasledne osmazene na oleji - dobrota uzasna.
väčšinou sa pripravuje stehno, celkom iste nešlo o dospelého diviaka, ale najskôr o diviačie prasiatko. vek dospelého jedinca málokedy vieš vopred. a nenapísala si, ako dlho bolo stehno pácované. pácovaním mäsko diviaka skrehne. tiež si nenapísala, či tie diviačie plátky boli naklepané. neber to ako kritiku, je to len otázka, ktorá ma zaujíma, kedže píšeš o minútke.
Cim starsi, tim dele treba marinovat, klidne i tyden. Teoreticky by Vam meli rici, jak je zvire stare. Ale da se poznat podle barvy a "pachu", cim starsi, tim je vice citit "divocina". Pak bych urcite nalozila do octu a vina, nehodi se na minutky.
www.menudomu.cz/zverinove-know-how-prase-divoke/...
volal mi tento horar,ze mu zmizol brat toho diviačika,tak asi nebol stary.ponuka odmenu za dolapenie zlodeja 50€.
Ešte treba dodať, že tebe by ani snaženie nepomohlo, kde nič nie je...