Foto: pupava
Pred niekoľkými mesiacmi by som cviklu nezjedla. Potom som začala skúšať nové veci a dnes na ňu nedám dopustiť. Cviklová polievka je nielen neskutočne Zobraziť celý popisPred niekoľkými mesiacmi by som cviklu nezjedla. Potom som začala skúšať nové veci a dnes na ňu nedám dopustiť. Cviklová polievka je nielen neskutočne pekná, ale je tiež veľmi dobrá a zdravá. Skúste dakedy :)
Postup
-
1
Na troche oleja opražíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku. Pridáme cesnak, popražíme a zalejeme zeleninovým vývarom (asi 3 dcl).
- 2
Cvikly (väčšie) si ošúpeme, poriadne vyumývame a nakrájame na menšie kusy. Dáme do vývaru a necháme spolu variť. Dolejem vodou, aby bola cvikla dostatočne zaliata.
- 3
Keď je cvikla mäkká, malú časť z nej si odoberieme bokom a necháme tak. Do zvyšnej cvikly v hrnci pridáme bylinky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Časť cvikly, ktorú sme si odložili bokom opäť pridáme do polievky. Ak sú príliš veľké, môžeme ich nakrájať na menšie kúsky. Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením. Brú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu