
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...

Hrnčekový recept na jablkové lievance
Žĺtky vymiešame s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko, soľ a preosiatu múku. Opäť...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....

Hríbová omáčka
Tento recept patrí do tradičnej kuchyne môjho manžela. V ich rodine sa táto kyslá hríbová omáčka...

Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Šťaveľový prívarok - šóška
Takto pripravuje toto jedlo moja mama :-) Je to veľmi jednoduché a lacné jedlo, ktoré bolo...

Calzone - plnená pizza
Calzone je vlastne plnená pizza, ktorá vznikla v Neapoli, ked sa nešikovnému kuchárovi pri vkladaní...

Kurací kebab a pita chlieb
... včera sme mali doma fast food :) bola malá oslava a tak som k domácemu hamburgeru...

Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Pečené teľacie pliecko s maslovým kuskusom
Kúpila som pekné teľacie pliecko už predpripravené na pečenie. Inšpiráciu na jeho prípravu som našla u...

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Hovädzie na kyslo
Toto je náš starý rodinný recept. Veľmi jednoduchý, veľmi rýchly a veľmi, veľmi dobrý. Možno sa to...

Kuracie soté v špenátovej omáčke
Pochúťka môjho synčeka. U nás je špenát obľúbený (najmä vďaka Pepekovi námorníkovi :-)), a tak...

Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou,...

Fašírky z kvasenej kapusty
Inšpirácia z dávnejšieho vydania Nového času pre ženy, možno poznáte.

Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto
Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana...

Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...

Ukrajinské pirohy
Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy- ako ich doma nazývame...

Omeleta s džemom
Niet nad recepty, ktoré si ukladala moja matka do ručne viazanej kuchárskej knihy, ktorú urobil...

Teľacie fašírky pečené v rúre
Niekto nedá dopustiť na smažené fašírky, ja nedám dopustiť na pečené. Nemusím sa báť horúceho,...

Pečené stehno z daniela s bôčikom
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku...

Mňam mňam mäsko
Umyté a očistené mäso nakrájame na rezance, cibuľu nakrájame nadrobno.

Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany
U nás veľmi obľúbené jedlo... snáď zachutí aj Vám :)

Minišišky iba z troch surovín, hotové za 5 minút
Do misky som nasypala múku. Pridala som prášok do pečiva, jogurt a dobre som všetko...

Pečené kuracie pečienky
Nápad piecť kuracie pečienky je následok toho, že keď sme ich tradične opekali na panvici tak...

Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...

Zapekané špagety so syrom
Tento recept som videl v TV, relácia o varení. Máme radi cestoviny, tak ich varím často. Najčastejšie...

Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...