
Podbitá pasuľa
V úvode upresním názov receptu. Podbitá pasuľa (fazuľa) po zemplínsky je konzistenciou niečo medzi fazuľovým prívarkom...

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami
U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko...

Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....

Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Maródujem, "túlam" sa po svojích fotkách a zabíjam čas písanim receptov. Dúfam, že vás tým neotravujem....

Maslová tekvica so šošovicou a špenátom
Jeden recept zo stránky chillichilli. sk... ktorý možno použiť na polievku, hlavné jedlo alebo originálnu...

Zapekané palacinky na slano
Jedného dňa som dostal chuť spraviť si palacinky na slano, tak som navštívil Varechu nabral inšpirácie...

Zapekané zemiaky s kyslou smotanou
Obmena klasických francúzkych zemiakov, ktoré sme odjakživa robievali iba so sladkou smotanou. Po vyskúšaní tejto...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Rizoto z mäsa z polievky
V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné...

Pikantné karé z diviaka
Mamkina kolegyňa je poľovníčka a keďže vie, že rada varím priniesla mi mäsko z čerstvo zabitého...

Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám, čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu. Omáčka...

Zeleninové rezance z woku
začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ...

Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Jednoduché a zdravé, veď vyskúšajte

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Dusená sladká kapusta s karamelom a zelenými jablkami
Mám vnútorný pocit, že sa s Vami doma potrebujem podeliť aj s mojimi skúsenosťami s prípravy...

Pečené stehno z daniela s bôčikom
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku...

Omeleta s džemom
Niet nad recepty, ktoré si ukladala moja matka do ručne viazanej kuchárskej knihy, ktorú urobil...

Slivkové gule s tvarohom
Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...

Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...

Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Calzone - plnená pizza
Calzone je vlastne plnená pizza, ktorá vznikla v Neapoli, ked sa nešikovnému kuchárovi pri vkladaní...

Domáce ravioly plnené mletým mäsom
Tentokrát som prihodila krátke video - ak robíte domáce cestoviny s mašinou na vaľkanie cesta, je...

Čína po žilinsky
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je...