Morčacie stehná s vínovou omáčkou fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 13. septembra 2015
Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept)
Foto: eruska25

Tento recept pochádza z kuchyne Lidla. Robila som to prvýkrát, ale určite nie posledný, tak je to fantastické.

6
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks dolné
300 g koreňová
100 g
4 strúčiky
2 PL
500 ml suché
5 guličiek
5 guličiek
3 lístkov
2 vetvičky
2 vetvičky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná vykostíme. Toto je najzložitejšia prípravná práca, odstrániť nielen hlavnú kosť, ale aj šľachy, aby ostalo len čisté mäso. Musím pochváliť manžela, ktorý to urobil veľmi precízne.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky, nakrájame aj cibuľu a cesnak. Mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Kosti a kože dáme uvariť na vývar.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso opečieme na olivovom oleji a vyberieme.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo výpeku z mäsa orestujeme zeleninu, cibuľu a cesnak. Po 10 minútach pridáme pretlak, podlejeme červeným vínom, pridáme guličky korenia, bobkový list, tymián, rozmarín a povaríme.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mäso a podlejeme morčacím vývarom, aby bolo mäso ponorené. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 st. C a dusíme 1 hodinu. Skontrolujeme a keď treba, vrátime do rúry. Z tohto dôvodu som použila staršiu nádobu aj s pokrievkou, aby som ho mohla dať do rúry.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom vyberieme mäso, bobkové listy, aj guličky, pomixujeme, zjemníme maslom. Ak treba, dochutíme a vrátime mäso.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som so zemiakmi.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Ani neviem, čo napísať, keď čítam Vaše komentáre. Ďakujem, je to fakt úžasné jedlo. Ešte k tomu, že dostať kúpiť aj vykostené stehná. Ale kosti by nám chýbali na vývar, a ten tiež robí svoje. Dá sa síce nahradiť slepačím bujónom, ale pravý vývar je len pravý.

Pridaj komentár k receptu: