Morčacie stehná s vínovou omáčkou fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 13. septembra 2015
Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept)
Foto: eruska25

Tento recept pochádza z kuchyne Lidla. Robila som to prvýkrát, ale určite nie posledný, tak je to fantastické.

6
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks dolné
300 g koreňová
100 g
4 strúčiky
2 PL
500 ml suché
5 guličiek
5 guličiek
3 lístkov
2 vetvičky
2 vetvičky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná vykostíme. Toto je najzložitejšia prípravná práca, odstrániť nielen hlavnú kosť, ale aj šľachy, aby ostalo len čisté mäso. Musím pochváliť manžela, ktorý to urobil veľmi precízne.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky, nakrájame aj cibuľu a cesnak. Mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Kosti a kože dáme uvariť na vývar.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso opečieme na olivovom oleji a vyberieme.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo výpeku z mäsa orestujeme zeleninu, cibuľu a cesnak. Po 10 minútach pridáme pretlak, podlejeme červeným vínom, pridáme guličky korenia, bobkový list, tymián, rozmarín a povaríme.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mäso a podlejeme morčacím vývarom, aby bolo mäso ponorené. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 st. C a dusíme 1 hodinu. Skontrolujeme a keď treba, vrátime do rúry. Z tohto dôvodu som použila staršiu nádobu aj s pokrievkou, aby som ho mohla dať do rúry.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom vyberieme mäso, bobkové listy, aj guličky, pomixujeme, zjemníme maslom. Ak treba, dochutíme a vrátime mäso.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som so zemiakmi.

    Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Najlepší nedeľný obed, Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Dusené

Diskusia k receptu

afataga
fiha, to vyzera byt fakt dobre, bylinky, vino...zeby som skusila? A manzel bud pochvalen :-), ale dostat uz aj vykostene
jujoska
Same dobre suroviny, takze urcite vysledok musi byt tiez dobry. Chvalim zbytocne nezahustovanie mukou
eruska25
Ani neviem, čo napísať, keď čítam Vaše komentáre. Ďakujem, je to fakt úžasné jedlo. Ešte k tomu, že dostať kúpiť aj vykostené stehná. Ale kosti by nám chýbali na vývar, a ten tiež robí svoje. Dá sa síce nahradiť slepačím bujónom, ale pravý vývar je len pravý.
clovak
Výborné morčacie, pridávam do kuchárskej knihy. :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha