Morčacie stehná s vínovou omáčkou fotorecept
Foto: eruska25
Tento recept pochádza z kuchyne Lidla. Robila som to prvýkrát, ale určite nie posledný, tak je to fantastické.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks dolné |
|
300 g koreňová |
|
100 g |
|
|
|
|
|
4 strúčiky |
|
2 PL |
|
500 ml suché |
|
5 guličiek |
|
5 guličiek |
|
3 lístkov |
|
2 vetvičky |
|
2 vetvičky |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Stehná vykostíme. Toto je najzložitejšia prípravná práca, odstrániť nielen hlavnú kosť, ale aj šľachy, aby ostalo len čisté mäso. Musím pochváliť manžela, ktorý to urobil veľmi precízne.
-
2
Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky, nakrájame aj cibuľu a cesnak. Mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Kosti a kože dáme uvariť na vývar.
-
3
Mäso opečieme na olivovom oleji a vyberieme.
-
4
Vo výpeku z mäsa orestujeme zeleninu, cibuľu a cesnak. Po 10 minútach pridáme pretlak, podlejeme červeným vínom, pridáme guličky korenia, bobkový list, tymián, rozmarín a povaríme.
-
5
Pridáme mäso a podlejeme morčacím vývarom, aby bolo mäso ponorené. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 st. C a dusíme 1 hodinu. Skontrolujeme a keď treba, vrátime do rúry. Z tohto dôvodu som použila staršiu nádobu aj s pokrievkou, aby som ho mohla dať do rúry.
-
6
Potom vyberieme mäso, bobkové listy, aj guličky, pomixujeme, zjemníme maslom. Ak treba, dochutíme a vrátime mäso.
-
7
Podávala som so zemiakmi.
Diskusia k receptu