
Maslová tekvica so šošovicou a špenátom
Jeden recept zo stránky chillichilli. sk... ktorý možno použiť na polievku, hlavné jedlo alebo originálnu...

Pečené kuracie stehná s luxusnou omáčkou
Opäť výborný recept od kamaráta Brepty. Tá omáčka si naozaj zaslúži názov "luxusná", je výborná....

Mäsové guľky v letnej kapuste
Podobný recept tu už mám, tam sa plnili papriky a dusí sa to v rúre...

Pečený bôčik na kapuste
Tento recept je ok. Mám ho od sestry. Robil som ho pred 2 týždňami.

Výborné kuracie medailóniky
Kuracie prsia sú pre mnoho ľudí suchým mäsom, ale pravdou je, že ich treba len vedieť správne pripraviť, aby zostali šťavnaté....

Pikantné karé z diviaka
Mamkina kolegyňa je poľovníčka a keďže vie, že rada varím priniesla mi mäsko z čerstvo zabitého...

Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Maródujem, "túlam" sa po svojích fotkách a zabíjam čas písanim receptov. Dúfam, že vás tým neotravujem....

Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám, čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu. Omáčka...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Cuketovo-syrové fašírky
Možno už unavujem s cuketami. Ale ostalo mi pol cukety čo som varila polievku, tak...

Zeleninové rezance z woku
začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ...

Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou
Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .

Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

Vyprážané kapustové pirohy
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

Granadírsky pochod
Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo...

Palacinky bez oleja
Neznášala som robiť palacinky! Vždy sa mi pri obracaní potrhali alebo na jednej strane pripiekli. Oleja...

Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...

Medailónky Panenky Márie
Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej...

Rezance s makom
Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a...

Vysmážaný patizón
V letnom období veľmi obľubujem toto ľahké a zároveň aj lacné jedlo. :-))

Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Dusená sladká kapusta s karamelom a zelenými jablkami
Mám vnútorný pocit, že sa s Vami doma potrebujem podeliť aj s mojimi skúsenosťami s prípravy...

Makrely pečené na grile
Makrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru. Pokrájala som k...

Perky so slivkovým lekvárom podľa Tonky
Pirohy - perky zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom a posypané makom. Absolútna klasika....

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Podbitá pasuľa
V úvode upresním názov receptu. Podbitá pasuľa (fazuľa) po zemplínsky je konzistenciou niečo medzi fazuľovým prívarkom...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Hovädzí guláš s hubami
Máte doma košík plný húb a neviete čo s ním. ? Tu je jeden recept. Ja...

Zapekané zemiaky s kyslou smotanou
Obmena klasických francúzkych zemiakov, ktoré sme odjakživa robievali iba so sladkou smotanou. Po vyskúšaní tejto...

Čína po žilinsky
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je...

Pupáky (Bobaľky)
Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov