Ananásové kuracie prsia

prskavkaa - fotkaprskavkaa, 11. januára 2012

Receptík z mojej hlavy

2-3
porcie

Suroviny

2 ks
1 malá plechovka
1
180ml
300ml
asi 50g alebo podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky alebo kocky. Na rozohriatom oleji jemne popražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a pridáme kuracie prsia. Krátko popražíme.

  2. 2

    Do kuracích pŕs pridáme soľ, mleté biele korenie, kari korenie, sójovú omáčku, korenie na čínu (nemusí byť) a chilli omáčku, trošku popražíme.

  3. 3

    Potom pridáme 300ml kuracie vývaru alebo bujónu a ananásový kompót. Pridáme aj šťavu (podľa chuti, niekto nechce sladké mäsko) a necháme trochu povariť.

  4. 4

    Ďalej do mäska vylejeme šľahačkovú smotanu rozmiešanú s hladkou múkou. Nakoniec nastrúhame syr Nivu a necháme prejsť varom. Podávame s uvarenou ryžou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

3sandra3
znie to zaujímavo...i keď neviem si moc dobre predstaviť tú chuť,,,možno vyskúšam
evanaaa
Všetko sa mi páči až na ananás, ja by som vynechala, raz som urobila, môjmu mužovi sa to nepáčilo, ale viem, že je tu veľa podobných kombinácií aj s ananaásom a s iným ovocím, no, pravdu povediac ani ja nejako tú kombináciu nemusím, ani napr. s alkoholom. Ale ináč, ak si ovocie odmyslím, je to dobrý recept.
ancicka
Páči sa mi tento rcp. Pri najbližšej priležitosti vyskúšam.kk Dík.
prskavkaa
@3sandra3 vyskusaj a uvidis, nie je to velmi sladke, lebo smotana to zjemni a niva dodá trošku inú chuť. Nám to veľmi chutilo
prskavkaa
@evanaaa ved ananás nemusíš dať ak nechceš, každý má rád niečo iné :-) Mne kombinácia s ovocím veľmi chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia