
Bravčová panenka na červenom víne
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.

Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept robím väčšinou na večeru ako rýchlovku. V podstate sýte jedlo za pár minút.

Banánovo-ovsené vafle
Na vafliach ma odjakživa fascinujú ich mriežky. Ale prvýkrát som ich ochutnala iba asi pred rokom....

Domáca kapsa alebo sumka po domasnemu
Toto jedlo som objavil na Ukrajine v jednej malej domacej restauracii, kde jedlo, ktore som...

Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...

Plnené kuracie „rolky“
Cibuľku nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji do sklovita a pridáme šampiňóny.

Kuracie kúsky v zemiakovom ceste
Nedávno jsme si s přítelem zašli na večeři a já jsem si na tomhle papáníčku moc pochutnala,...

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

Dalmatínsky guláš
Tento recept je z útlej knižky Ako používať korenie od autorky Dagmar Lánskej. Kniha vyšla...

Kurací paprikáš
Kura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s...

Obrátené rezne s hríbami
Je to recept od mojej svatky z Nových Zámkov, ktorú pozdravujem, len som nahradil šampiňony za hríby,...

Falošné bolonské špagety
Veľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka...

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

Zemiakové šúľance s bryndzou a opečenou slaninou
Na prianie manžela sme dnes mali na obed šúľance s bryndzou.

Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera
Keď som videla Jamieho robiť tento nákyp, neverila som, že to môže fungovať. Skúsila...

Zeleninový bulgur
Cibuľku spolu so šampiňónmi osmažíme na oleji. Dozlatista. Len čo budú mať šampiňóny nahnedlú farbu...

Šošovica so zeleninou po taliansky
Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody, asi tak na 15-20 minut. Medzi tým si orestujeme...

Hovädzie mäso so šampiňónmi v horčicovej omáčke
Nie som mäsová, ale ak už príde na pekný kus mäsa, snažím sa ho spraviť...

Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...

Pampušiky plnené lekvárom
Sú to vlastne šišky, trocha recept sa líši ako klasika, ale sú výborné.

Hovädzie líčka
Po dlhom bombardovaní u mäsiara som zohnal líčka (rovno 5kg, aby bolo do zásoby) a tak...

Umučená panenka
Určitě nepohrdnete svátečním jídlem třeba na Silvestra. Je to opravdu lahůdka . Inspirovala mne paní...

Pečienka so šampiňónmi
Toto jedlo robievala často moja mama keď sme čakali návštevu. Teraz to robievam ja, keď...

Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Baklažán zapečený so syrom a šunkou
Baklažán umyjeme, rozpolíme a vydlabeme dužinu s jadrami. Zmiešame nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú...

Kapor na mede
Jak už jsem se zmiňovala, ryby mám moc ráda a tenhle recept jsem našla v časopise...