
Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu...

Zemiačky so zeleninkou
Tento recept bol vymýšľaný za chodu, aj keď je to bezmäsitý pokrm, manželovi veľmi chutil...

Jesenné košíčky s pohánkou
už dávnejšie som dostala 2 balíky veľkých cestovín a jednu možnú verziu som nedávno vyskúšala. ...

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou
Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu...

Obed z mora
Chceli sme sa trošku priblížiť nášmu dovolenkovému papaníčku ktoré nám veľmi chutilo. :)

Špargľovo-hubová štrúdľa
Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu...

Restovaná vepřová játra s pepřovou omáčkou
Játra nakrájíme na porce a zbavíme všech blan. Přes folii naklepeme, opepříme. Na pánvi...

Zemiakové knedličky s kapustou
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené...

Striatonský požiarnik
Názov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo...

Plnená roláda
Mám veľa dubákov a preto som ich chcela patrične využiť a tak vznikla fantastická roláda...

Mäso a la čo chceš :)
Tak tento recept vymyslel môj ocko, keď sme dostali hlad :) a nakoľko dosť experimentuje ,...

Pražakos v letnom šate
Pražakos alebo všetko v jednom hrnci. Pred pár rokmi som tento recept našla na Gypsi rádio....

Špaldové pirohy
V tomto recepte je výhoda, že môžme plniť čímkoľvek na čo máme chuť... či už...

Frikadelky so zeleninou :)
Recept je pôvodne z knihy receptov od Ursuly Summovej. Trošku mnou upravený ale varte podľa svojej...

Nákyp Nanette
Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka...

Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....

Morský vlk s mozzarellovou krustou
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať...

Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...

Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...

Ryžový závitok plnený špargľou
Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...

Losos s brusnicami a zeleninkou
Na panvicu dáme maslo a kým sa nám rozpustí, lososa umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónom,...