Husací krk s drobkovou plnkou fotorecept
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 23. októbra 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 23. októbra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Husací krk pripravíme na naplnenie zašitím jedného konca.
- 2
Medzitým pripravíme plnku. Na masle opečieme pečeň, ostatné suroviny nakrájame na kocky a spolu zamiešame.
- 3
Pripravenou plnkou naplníme husací krk a zašijeme aj druhý koniec krku. Dáme piecť pri teplote 200 °C asi 60 minút.
- 4
Husací krk môžeme plniť najrôznejšími plnkami, záleží len na fantázii kuchára. Skúste ho naplniť napríklad klobásovou zmesou. Krajania v Maďarsku plnia do kačacích hrvoľov aj klobásy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
davam to sem len preto, ze je to takmer totozne a mozem potvrdit, ze je to nebicko v papulke