Husací krk s drobkovou plnkou fotorecept

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 23. októbra 2015
Husací krk s drobkovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
5 ks
40 g
3 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husací krk pripravíme na naplnenie zašitím jedného konca.


  2. 2

    Medzitým pripravíme plnku. Na masle opečieme pečeň, ostatné suroviny nakrájame na kocky a spolu zamiešame.


  3. 3

    Pripravenou plnkou naplníme husací krk a zašijeme aj druhý koniec krku. Dáme piecť pri teplote 200 °C asi 60 minút.


  4. 4

    Husací krk môžeme plniť najrôznejšími plnkami, záleží len na fantázii kuchára. Skúste ho naplniť napríklad klobásovou zmesou. Krajania v Maďarsku plnia do kačacích hrvoľov aj klobásy.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: