
Špenátovo-paradajkové špagety
Tento recept sme vymysleli s priateľom, keď sme mali doma naozaj len pár surovín :) Keď...

Osmažené krupicové šišky se sýrem a řeřichou
Zahřejeme mléko, do kterého za stálého míchání metlou sypeme krupici. Mícháme stále, dokud směs...

Vegetariánske karí nezvyčajne (fotopostup)
Inšpiroval ma Jamie Olivier, no iba v základe... Kari som si upravila po svojom a chutí...

Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi
Filety z lososa si krátko opečieme na roztopenom masle, pri opečení si ho osolíme :) zemiačky...

Šťavnaté kúsky
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...

Hus plnená zemiakmi
Hus očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste...

Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....

Burgerové žemle
Keď si pripravíte jedlo doma, máte 100% istotu, že nebude obsahovať zbytočné prísady alebo škodlivé...

Jazmínová ryža s bravčovým mäsom
Aromatická jazmínová ryža s bravčovým mäsom ochutená jemnou omáčkou. Ideálny recept na večeru počas pracovného týždňa....

Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte...

Cukina so závojom
Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...

Thajské červené kuracie karí s brokolicou
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

Cuketové placky s bravčovými kúskami
Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď...

Grilovaný syr halloumi s kuskusom
Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom....

Rýchly krupicový nákyp
Rýchla a ľahká pochúťka. Vhodná ako hlavné jedlo alebo ako dezert. Suroviny uvádzam pre malú...

Pečené buchty s lekvárom bez lepku
Kto by nemal rád pečené buchty? Táto slovensko-česká klasika vie potešiť azda každého. My si pečieme buchty bez lepku vždy s inou plnkou....

Hermelínove rezne s naloženými hubami
5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....

Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...

Kapor na šampiňónoch
Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...

Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...

Ryžový závitok plnený špargľou
Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...

Striatonský požiarnik
Názov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo...

Špargľovo-hubová štrúdľa
Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu...

Hoky s cuketovo-zemiakovými plackami
Zemiaky a cuketu aj so šupkou nastrúhame. Pridáme 1kl oleja a jemne osolíme.