Pirohy s dubákovo-špenátovou plnkou
Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 12. novembra 2014
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 12. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypeme múku a vypracujeme hladké tuhšie cesto.
- 2
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska. Listy špenátu krátko povaríme na sitku v pare nad vriacou vodou. Necháme vychladnúť, nadrobno nakrájame, zmiešame s podusenými dubákmi a ochutíme soľou.
- 3
Plnku rozdelíme na kolieska, preložíme na polovicu a okraj popritláčame. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, podávame so smotanovou omáčkou a tvrdým syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu