Pirohy s dubákovo-špenátovou plnkou

Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 12. novembra 2014
Pirohy s dubákovo-špenátovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
400 g
100 g
80 g
120 g




Postup

  1. 1

    Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypeme múku a vypracujeme hladké tuhšie cesto.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska. Listy špenátu krátko povaríme na sitku v pare nad vriacou vodou. Necháme vychladnúť, nadrobno nakrájame, zmiešame s podusenými dubákmi a ochutíme soľou.

  3. 3

    Plnku rozdelíme na kolieska, preložíme na polovicu a okraj popritláčame. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, podávame so smotanovou omáčkou a tvrdým syrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
To by aj mňa zaujímalo, lebo v postupe sa spomína len: pridáme žĺtok.....a čo s ostatnými vajcami? Asi uvariť a zjesť, žeby do toho cesta toľko išlo, sa mi nezdá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia