Sparený losos s cinzanovou omáčkou

Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 5. decembra 2011
Sparený losos s cinzanovou omáčkou
Foto: Pravda - Jakub Prokeš
4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 ml
2 ks
1 ks
300 g
100 ml
200 ml
500 g
250 g




Postup

  1. 1

    Lososa naporcujeme, osolíme, okoreníme a vložíme do vody, ktorú sme ochutili vínnym octom, kôprom, šalviou, citrónom. Rybu dlho nevaríme, aby nestvrdla.

  2. 2

    Cinzanová omáčka: Čerstvé rajčiny zbavíme šúp, nakrájame na kocky a rozmixujeme. Šťavu z rajčín dáme na panvicu, ochutíme soľou, korením, pridáme cinzano a zjemníme šľahačkovou smotanou. Krátko povaríme.

  3. 3

    Hráškové pyré: Do vyšľahaného zemiakového pyré pridáme prepasírovaný zelený hrášok a premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia