Sparený losos s cinzanovou omáčkou
Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 5. decembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 5. decembra 2011
Foto: Pravda - Jakub Prokeš
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa naporcujeme, osolíme, okoreníme a vložíme do vody, ktorú sme ochutili vínnym octom, kôprom, šalviou, citrónom. Rybu dlho nevaríme, aby nestvrdla.
- 2
Cinzanová omáčka: Čerstvé rajčiny zbavíme šúp, nakrájame na kocky a rozmixujeme. Šťavu z rajčín dáme na panvicu, ochutíme soľou, korením, pridáme cinzano a zjemníme šľahačkovou smotanou. Krátko povaríme.
- 3
Hráškové pyré: Do vyšľahaného zemiakového pyré pridáme prepasírovaný zelený hrášok a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu