Kačacie prsia s gaštanovo-slivkovou plnkou
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vhodné k polosladkému tokajskému vínu.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme na kosoštvorce, osolíme. Pozdĺž urobíme nožom otvor, ktorý naplníme gaštanovo–slivkovým pyré.
- 2
Prsia prudko opečieme z oboch strán na panvici. Podlejeme tokajským vínom a dopekáme v rúre pri teplote 160°C asi 15 minút. Výpek zredukujeme a použijeme na omáčku.
- 3
Plnka: Do gaštanového pyré nadrobno nasekáme sušené slivky. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
- 4
Slaninovo–cibuľové knedličky: Nadrobno nasekanú slaninu a cibuľu urestujeme na panvici, pridáme na kocky narezanú suchú hrianku, vajíčko, petržlenovú vňať, soľ, korenie, rascu, cesnak a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame. Z masy vyformujeme knedličky, ktoré varíme 25 minút v osolenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu