
Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

Polievka z artičok a baklžanov
Tuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra...

Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...

Dubákové rezne v sezame
Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v...

Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...

Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...

Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...

Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....

Jazmínová ryža s pomarančom, brusnicami a kuracími kúskami
Jedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky....

Veselá omáčka s prekladaným posúchom
Samé dobroty z maminej záhrady, no kto by tomu odolal??? :-)

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

NINJA baklažán
Zmizne skôr ako sa spamätáš :-), u nás doma ho nestihnem ani odfotiť.

Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

Frito-misto
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože mám rada zdravé jedlá, a toto jedlo je...

Mäsové guľky s olivami
Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila...

Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...

Fašírky plnené sušenými slivkami
Píšem ako český žandár, ale zdá sa mi to zmysluplnejšie písať recepty, lebo sa chcem z dokonaliť v...

Šampiňóny v mletých guliach
Žampiony v mletém mase zůstanou krásně šťavnaté. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Šúľance s lieskovými orieškami
Jedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené,...

Steak s ľahkým šalátom
Vzal som si roštenku a nakrájal som ju na plátky hrubé 2, 5cm. Pripravil som si...

Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

Špenátový koláč
Tento koláč som urobila podľa zásob v chladničke, aj pre svoju dcéru, aj môjho priateľa...

Mozočková pochúťka
Cibuľu pokrájame a opražíme na masti nato dáme mäso a dusíme potom červenú papriku, čierne...