![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové guľky v kurkumovej omáčke
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarná sekaná plnená Tofu praženicou
Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu, Rastlinnej praženice a pohánky. Výsledkom bude vlákninou a proteínmi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové guľky s bazovým šodó
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sója v syrovom kabátiku
Tento receptík som vymyslela na začiatku môjho odlúčenia od mäsa. Skúsila som a chutil aj mne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové plnené lokše
Mletý mak zaparíme horúcim mliekom. Množstvo mlieka prispôsobíme požadovanej hustote plnky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaná zeleninka s kabátikom
Pridávam recept, lebo sa v tomto období hodí. Ja mám rada mäsko, ale tiez...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny Pala Asta
Tento recept som si nahral na video z českej televízie Prima asi pred pätnástimi rokmi. Tento recept...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové guľôčky na paprikovom kréme
Papriku umyjeme a zbavíme jadierok. Potrieme ju olivovým olejom a ugrilujeme. Šupu stiahneme. Papriku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džemové rezance
Dnes mám chlebový den a strašnú chuť na sladké, tak som vyskúšala tento recept zo surovín čo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čočka s anýzem, římským kmínem a kuřecím masem
Nezvyklá kombinace koření, ale s čočkou (a nejen) je výborná,
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené kurča plnené olivovou zmesou
Žemle nakrájame na kocky a dáme do nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľku opečieme na masle a pridáme k...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená pečená bravčová podbrušinka
Tento druh mäska v našich predajniach nepredávajú. Môj farmár mi doviezol toto mäsko, tak som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...