Ryžovo-tvarohové knedličky s ovocným prelivom
Tento recept pre Vás pripravila Fitrecepty. Jednoduchý recept s ryžou na sladko, ktorý poslúži ako inšpirácia na raňajky, obed, desiatu či večeru....
Slovenské rizoto
Tento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou uhorkou :)...
Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....
Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...
Kuracie stehienka ako z FastFoodu
Milujem toto jedlo, pretože mi pripomína fastfoodove vyprážaninky, ale tieto sú o niečo lepšie, ...
Elegantné ratatouille
Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Slimáčikovia
Ryžu premyjeme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 poháre vody a privedieme k varu. Na...
Hríbové muffiny
Kupila som si formu na muffiny, tak skusam na co vsetko sa da pouzit. Chcela...
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...
Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...
Hacksteak Christine
Recept je nemecký, preto aj originálny názov, volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...
Všehochuť
Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal...
Vaječné ragú
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania prilievame...
Bramborové knedlíky
Recept na bramborové knedlíky jsem získala před mnoha lety od své kamarádky. A musím říci, ...
Špenátové kolienka
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým...
Dalmátska pečeň
Hladaľa som dobrý recept na pečeň, a našla som toto. Je to veľmi chutné.
Zeler s rajčinami
Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.
Horiaci guláš Attila
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a...
Paprikáškrumple
Veľmi rýchle jedlo, ktoré s kúskom chlebíka zasýti. Robievam ho vtedy, keď mám málo...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...