
Vegánska plnená paprika
Ľahký obed a večera zo zeleniny a sójového granulátu príde vhod po náročnejšom víkende plnom gurmánskych výziev....

Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...

Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.

Pečené kurča s cuketovým rizotom
Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné spôsoby....

Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.

Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...

Kapor v pivnom cestíčku
Tento recept nerobievam často ale je dobrý. Dúfam že sa nájdu taký čo sa im tiež bude...

Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť...

Pečený okúň zo stredozemného mora s bylinkami
Nemal som v úmysle prezentovať tento rcp, tak pripravujem i našeho pstruha, ale niekomu z...

Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...

Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou
Okra s cibuľou: Pripravíme si suroviny. Okru nakrájame na menšie kusy, cesnak na plátky, ...

Krůtí prsa na medu a chilli
Toto jídlo jsem vymyslel jen proto, že přijel vnuk také kuchař a začal s tím, že je...

Kuracie plnené stehno so šunkovo-špenátovou rolkou
Konečne som zohnala čerstvý špenát, tak som si mohla urobiť túto dobrotu. Kľudne to môže...

Obyčajné ražniči
Ahojte Varecháči. Jedného krásneho dňa som sa dostal do Norimbergu. Boli vianočné trhy. S mojím kamarátom z...

Bezlepkové bryndzové halušky
Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4, 5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto...

Strapaté višne
Višne scedíme a necháme odkvapkať. Múku zmiešame so škrobovou múčkou, jemne osolíme, pridáme rozšľahané...

Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

Plnené morčacie prsia
Morčacie prsia prekrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme kompótovými marhuľami a plátkom kivi...

Špenát z lobody záhradnej
Listy lebedy, propereme pod tekoucí vodou, čisté vložíme do hrnce s vařící vodou a povaříce...

Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi...

Rýchle čili
Len na začiatok, toto nieje čisto mexické jedlo. Hodí sa na jednoduché a rýchle...

Zapečené lilkové závitky
Miluji středomořskou kuchyni, jejich jídla voní čerstvostí a jsou dobře stravitelná. Na letní dny jako...

Pečená jablková omeleta
Zmiešame múku, trstinový a vanilkový cukor, kypriaci prášok, štipku soli a škoricu. K...

Kuracie stehná v kapustných listoch
Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu...

Lahodný šalát - Iowa - pre štíhlu líniu
Koľko jazykov ovládaš, toľko razy si človek! Tak vravievala moja najmilšia pani Učiteľka SJ Margita Klímová....

Pečený batát na tymiánu s hlívou a pšenicí
Výborná kombinace sladké brambory s houbou a tymiánem (rozmarýnem)

Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...