Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami
Foto: lyali
Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny :-)
-
2
Očistenú mrkvu nakrájame na jemné hranolčeky-rezančeky (pomohla som si takouto škrabkou :-) ).
-
3
Filety z tresky umyjeme, jemne osolíme, položíme na ne plátok údeného lososa, rezančeky mrkvy a jarnej cibuľky.
-
4
Zvinieme a upevníme (niťou, špáradlom, alebo ako ja kovovými ihlami).
-
5
V hrnci necháme zovrieť vodu (použila som 1,5 l), osolíme a pridáme celé čierne a nové korenie, citrónovú šťavu (dala som z 1/2 citróna). Stíšime, vložíme závitky spolu s hrozienkami a varíme zakryté asi 10 min.
-
6
Závitky opatrne vyberieme a uložíme na teplom mieste.
-
7
V smotane dobre rozmiešame gustin a
-
8
medovú dijonskú horčicu (používam od Maille, má jemnú pikantnú chuť, pridala som 3 PL práve kvôli jemnosti - samozrejme, že každý nech si upraví podľa svojej chuti recept).
-
9
V hrnci zohrejeme maslo a olej, podlejeme vývarom zo závitkov (asi 2,5 dcl) aj spolu s hrozienkami z vývaru.
-
10
Necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme smotanovú zmes. Stíšime a krátko povaríme (do "zmiznutia múčnej" chuti gustinu) a príp. dochutíme.
-
11
Zo závitkov opatrne vyberieme ihly, prekrojíme a podávame s varenými zemiakmi, ktoré môžme posypať čerstvým kôprom. Dobrú chuť :-)
veľmi chutné. Prilba dole.