Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami

lyali - fotkalyali, 12. apríla 2013
Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami
Foto: lyali

Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
4 ks
200 g
1 ks
3-5 ks
1-2 ks
1/2 ks
1 PL
1 téglik
1 PL
podľa chuti
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny :-)

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú mrkvu nakrájame na jemné hranolčeky-rezančeky (pomohla som si takouto škrabkou :-) ).

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 2
  3. 3

    Filety z tresky umyjeme, jemne osolíme, položíme na ne plátok údeného lososa, rezančeky mrkvy a jarnej cibuľky.

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 3
  4. 4

    Zvinieme a upevníme (niťou, špáradlom, alebo ako ja kovovými ihlami).

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 4
  5. 5

    V hrnci necháme zovrieť vodu (použila som 1,5 l), osolíme a pridáme celé čierne a nové korenie, citrónovú šťavu (dala som z 1/2 citróna). Stíšime, vložíme závitky spolu s hrozienkami a varíme zakryté asi 10 min.

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 5
  6. 6

    Závitky opatrne vyberieme a uložíme na teplom mieste.

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 6
  7. 7

    V smotane dobre rozmiešame gustin a

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 7
  8. 8

    medovú dijonskú horčicu (používam od Maille, má jemnú pikantnú chuť, pridala som 3 PL práve kvôli jemnosti - samozrejme, že každý nech si upraví podľa svojej chuti recept).

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 8
  9. 9

    V hrnci zohrejeme maslo a olej, podlejeme vývarom zo závitkov (asi 2,5 dcl) aj spolu s hrozienkami z vývaru.

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 9
  10. 10

    Necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme smotanovú zmes. Stíšime a krátko povaríme (do "zmiznutia múčnej" chuti gustinu) a príp. dochutíme.

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 10
  11. 11

    Zo závitkov opatrne vyberieme ihly, prekrojíme a podávame s varenými zemiakmi, ktoré môžme posypať čerstvým kôprom. Dobrú chuť :-)

    Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami - obrázok 11

Diskusia k receptu

mracik9
Určite to nie je len krásne,ale určite aj chutné.
angast
piplačka , ale výsledok perfektný. Krásne to vyzerá a určite je to
veľmi chutné. Prilba dole.
lyali
Ďakujem krásne :-) @stacy77777 , tak určite sú aj veľmi dobrí šéfkuchári a ja sa musím ešte toho veľa naučiť :-) @angast , niekedy tvorivosť si žiada čas a ten je veru z lásky, z ktorej dám jedlo druhému na tanier, na nezaplatenie :-) Prajem ešte krásny večer a snívanie :-)
ethanel
Pekne spracovany recept a spojenie chuti my tomu v UK hovorime ,, Poaching ,, anglicania toto varenie prebrali od francuzov je to jednoduche a zdrave varenie ja varievam takto ryby ako tilapia, cod, sole, haddock, snapper alebo halibut ale aj ryby s vacsim obsahom tuku ako je losos alebo pstruh. Pri vareni namiesto citrona mozes pridat aj biele vino alebo pomaranc, limetku, jablcny ocot ale zalezi aku rybu varis.
slavka2012
Naozaj krasny recept, a dokonala presentacia. Urcitesa nim budem inspirovat.
martamm
Nádhera, aj z rybky sa dá vyčarovať chuťovo harmonický a oko potešujúci pokrm, krásne spracovaný fotopostup a hneď úvodná fotografia k receptu človeka zaujme. Ja ho skúsim pripraviť na pare, čo myslíš, bude výsledok identicky s Tvojim?
lyali
Ďakujem za Vaše ďalšie komentáre, ktorými ste ma opäť potešili. @mesiar50 , tak k excelentnosti mám ešte ďaleko, hoci sa snažím postupne :-) ďakujem :-) @ethanel , vážim si Tvoje rady - čo k rybe miesto citróna - vyskúšam. Ak sa Ti podarí v skratke, čo ku ktorej rybe naj použiť, budem rada. @slavka2012 , postupne sa snažím :-) a aj ja sa rada inšpirujem :-) @matramm , určite treba skúsiť :-) Pekný večer a na krásne inšpirácie :-)
pusta
veľmi pekne spracovaný recept, krásne naservírované, chute harmonické - čo dodať, vyhrala si sa s tým.
katka78
Je úplne jedno, že ja rybám aj napriek snahe nemôžem prísť veľmi na chuť.. tu musím pochváliť pekne spracovaný recept, aj krásnu úvodnú foto! Klobúk dole.
palokuchki
Velmi pekny recept, ta prva fotka je krasna. Jedlo je urcite veeelmi chutne. Pohrala si sa s tym, ale stalo to za to.
chutimi
Pekny recept, ukladam ako zaklad pre nieco ine. Urcite sa chcem vyhnut vareniu vo vode a skrobu v omacke. Uvazujem, ze rybu so zeleninou zabalim do papiera na pecenie, kde nalejem trochu vina a necham tak podusit v rure. Namiesto skrobu na zahustenie omacky pridam radsej trochu parmezanu (al. podobneho syra).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia