Závitky s lososom v bádenskej omáčke

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 13. novembra 2011
Závitky s lososom v bádenskej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g filety
6 ks
 alebo listový špenát
50 g
100 g
50 g
4 ks
4 ks
1 byľ
100 ml
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Lazaňové pláty uvaríme v osolenej vode. Lososa nakrájame na tenké plátky, posolíme. Mangold (špenát) zľahka sparíme vo vode a zachladíme.

  2. 2

    Každú lazaňu prekrojíme pozdĺž na polovicu, dáme na ňu vrstvu mangoldu, plátok lososa a zavinieme do rolky. Zaviažeme pórom. Dáme na plech, podlejeme vínom a vodou a pridáme korenie a bylinky.

  3. 3

    Prikryté pečieme v rúre 15 minút na 180 stupňoch. Ku koncu pridáme riccottu a zapečieme. Slaninu opečieme na panvici, pridáme cibuľu, podlejeme výpekom z ryby a smotanou. Necháme odpariť a môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia