
Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...

Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...

Fašírky z balkánskeho syra
Tiež jedno využitie balkánskeho syru, ktoré máme doma obľúbene.

Rybie filé so šampiňónmi
Rybky, šampiňóny syr to vždy poteší. Suroviny sú vždy doma , tak keď sa ohlási hlad alebo...

IKEA mäsové guľky
Cibuľu nasekáme nadrobno, zmiešame s mletým mäsom a rozšľahaným vajcom. Pridáme strúhanku. V mažiari...

Šúľance s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami
Zemiakové šúľance inšpirované Talianskom - s kuracím mäsom, brokolicou, sušenými paradajkami a lístkami čerstvej bazalky....

Palacinky s jablkami na vanilkovom kréme a palacinky s tvarohom a orechmi
Jedna z najobľúbenejších slovenských sladkostí.

Bataty plnené mletým mäsom
Veľká dobrota. Po dlhšej dobe som opäť plnila bataty. Tentoraz zmesou z mletého mäsa...

Palacinky Hortobágyi
Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, ...

Cuketové tyčinky
Toto je zatiaľ podľa nás jeden z najlepších receptov na cuketu akú som skúsila. A to...

Rezeň starej matere
Je to vlastný recept. Je to veľmi chutné a rýchle jedlo. Najčastejšie ho pripravujem na...

Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou
Z petržlenovej vňate otrháme lístky a dáme ich do mixéra. Prilejeme 100 ml vody a rozmixujeme....

Kuracie prsia marinované v limetkách, koriandri a čili
Kuracie prsia nožom upravíme na rovnakú hrúbku tak, aby vznikol steak. Pripravíme marinádu z olivového...

Moravský vrabec
Opláchnutý bôčik a pliecko nakrájame na malé kúsky a dáme do pekáča. Osolíme, posypeme rascou,...

Palacinky a la mama
Toto je obľúbený recept mojej dcérky. Keby bolo na nej, má ich 3 krát za...

Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom
Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného...

Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.

Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.

Vykostené kurča
Tento recept je pôvodne pod názvom-Chrumkavá kačica, samozrejme je to čínsky veľmi starý recept. Prešiel som na...

Kurča na zelenine
Zeleninu očistíme, nakrájame a vložíme na vymazaný plech. Posypeme vegetou, rascou a pokvapkáme worčestrom.

Moja „Čína“
Môj nedeľný obed som si chcela nejako ozvláštniť. Rozhodla som sa, aby bol aj zdravý...

Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi...

Tartiflette
Toto jedlo je síce kalorická bomba, no napriek tomu si ho aspoň raz do roka doprajeme....

Horúca frankfurtská polievočka Samka - lovca dubákov
Receptík tejto polievky som už avízoval vo svojom zážitku, ktorý okomentovalo veľa z Vás. Musím...

Veľké halušky
Tento chutný recept varievala moja babička, ako mladá gazdinka som sa dnes doňho pustila aj ja....

Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky
Bola voľba, či klasické vyprážané rezne, alebo mäsko na šťave. Väčšina rozhodla - na...

Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...

Arabský šalát
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa...