Tortička z cukety

marykay - fotkamarykay, 1. novembra 2011
Tortička z cukety
Foto: marykay

Zvýšila sa nám veľká cuketa od leta. Škoda vyhodiť, tak prečo nevyskúšať niečo zaujímavé. :)

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

10 cm veľká
1 pohár
1 ks
1 balenie
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpálime olej, do ktorého pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, restujeme dozlatista. Pridáme nakrájanú mrkvu, hrášok, kukuricu, nakrájané olivy a nakrájanú mladú cuketku. Opražíme, pridáme ryžu, zalejeme vodou a krátko povaríme - max. 10 minút kým sa voda nevyparí ( ako keby sme robili rizoto).

  2. 2

    Hotové horúce rizoto presypeme do väčšej misy, nastrúhame údený syr, dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme celé vajce a premiešame.

  3. 3

    Z veľkej cukety nakrájame cca. 5 cm hrubé plátky (ja som urobila 2 ks), vnútro vydlabeme tak, že nám vzniknú prstienky.

  4. 4

    Zapekaciu misu, resp. plech, vystlieme alobalom, na ktorý uložíme prstene z cukety. Tie naplníme ryžovou zmesou, podlejeme vodou asi do výšky 2 cm a dáme zapekať. Zapekáme 30 minút pri teplote 200°C. Hotové ozdobíme leerdamerom a čestvým tymiánom.

Diskusia k receptu

tinca
@marykay nááádherné foto, krásne servírovanie a výborný rcp, vyskúšam, cukety mám rada /i keď kupované/
dorisa
Najprv som si myslela,že je to recept Pravdy, nejakého kuchára z hotela....ale otvorila som ...a bola som príjemne prekvapená. Krásny fotka.
..
jelenik
Cukiet a dyn v pivnici caka na spapanie dost, urcite vyskusam aj takuto upravu.Je skvela a vhodna aj pre vegetarianov. Zasoby mame na celu zimu a vydrzia az do jari, lebo stopky zavoskujem voskom zo sviecky.
marykay
Dakujem krasne za povzbudive pozitivne slova...necakala som take reakcie...je to uplne jednoduche, neuvedomila som si celkom, ze ta foto je nejaka uzasna...ale jedlo je velmi dobre...velmi...a bez mäsa...co je uplne super .... Vdaka ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia