Škoricové gnocchi
Gnocchi nemusia byť pripravené len naslano, ale pochutnať sa dá aj na sladkej verzii.
Kurča na spôsob Alexandra (Poulet rôti Alexandra)
Zaujímavý a chutný recept na hlavné jedlo z hydiny, z dostupných surovín
Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...
Srolovaná kuřecí prsa s kapustou, šunkou a sýrem
Jak známo, ráda experimentuji s čímkoliv:-). Tohle byl velmi jedlý experiment... @Remcula
Steak pie
Na opakované želania môjho manželíka som sa pokúsila o slovenskú verziu tradičného anglického "steak pie" ....
Zapečený zemiakový guláš
Dostal se mi do ruky časopis KNIHOVNIČKA RECEPTY - to nejlepší z brambor. Velmi mne zaujal...
Chlodnik z cvikly
Řepu upečeme v troubě, nebo uvaříme v celku. Oloupeme a nastrouháme a krátce...
Lahodná bôčiková roláda
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre...
Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...
Špagety s jesennou omáčkou
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia...
Nakladaná hus
Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie...
Filety z tresky s fazuľovou salsou
Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby...
Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.
Sójovo-vločkové placky
Placky sa výborne hodia k hustým polievka, (fazuľová, šošovicová... ), alebo k zeleninovým šalátom.
Paprika plnená jelením mäsom
Na jednom našom celorodinnom stretnutí minulý rok, sme my ženy klebetili o čom inom, ako...
Ružové palacinky
Vyskúšala som a podarili sa. už tu mám vínové, mriežkované, pásikavé, kakaové, ...
Zemiaková fašírka
Očistené zemiaky uvaríme, po vychladnutí pretlačíme na strojčeku alebo na sitku, pridáme trocha hladkej múky,...
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme...
Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.
Pečené papriky na spôsob musaky/fotorecept/
další nápad z mojich obľúbených pečených paprík.
Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto
Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu...
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...
Kuracie teriyaki s jazmínovou ryžou
Jednoduché a plné chuti. Také je kuracie teriyaki. Pripravte si ho na večeru a potešte...
Sójové mäso na mandarínkach
Sójové mäso na mandarínkach je veľmi chutné jedlo, ktoré je jednak časovo nenáročné a jednak na...
Slaninkové tvarohové rezance
Rezance: z múky, vajec, vody a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame...
Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...
Kurací hrniec
Neviem, či to tu už niekto publikoval , ale napadol ma tento recept, keď som hútal čo...