
Zemiakové placky s údeným
Určite ešte máte aj vy nejaké údené mäsko od Veľkej noci, lebo u mňa sa ešte...

Pečené papriky plnené dvomi druhmi syra podávané s plantainom
Motivácia je už viac ako 70-ročná. Pochádza od mojej mamičky presladkej....

Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme...

Kačica na poľovnícky spôsob
Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju...

Krájanica
Keď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu...

Huby na smotane s chrenom
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

Tolstolobik s baklažánom
V obchodoch je teraz viac rýb a ja ryby môžem. A baklažán tiež. Tohto tolstolobika...

Šťouchané brambory s osmaženou cibulkou, červenou řepou a žampiony
Dostala jsem opožděný dárek od dcery mého přítele :-). Tvořítko na různá jídla a to bych...

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

Perkelt s kuracími budzogánikmi na zelenine
Výraz „kuracie budzogániky“ som odkopíroval od mojich Čvorgľov „Bľižňakoch“, krátko na to kedy sa „vy-odkopali” z...

Kuracie kúsky s karfiolovo-mätovým pyré a so šalátovou omáčkou
Dnešný recept je ľahký a dokáže Vás možno prekvapiť ako mňa samú. Chute ako karfiol a...

Zapekané pizza palacinky
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme nadrobno narezané paradajky, ...

Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.

Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...

Býčie rebrá s dubákmi
Rebrá napílime a orestujeme na oleji zo všetkých strán. Vyberieme, vložíme zeleninu nasekanú na väčšie...

Roštenka v čokoládovo- vínovej omáčke
Roštenku prešpikujeme sušenými slivkami, osolíme, vložíme do marinády z oleja a byliniek, korenia, ...

Zapekaný pangasius so syrom a vyprážanými cibuľovými kolieskami
Pangasius je lahodná rybka, máme ju radi... má vynikajúcu chuť... to jedlo je hotové rýchlo....

Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake
Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.

Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

Špenátový koláč
Netradičný zelený koláč zaujme netypickou kombináciou špenátu, tvarohu a cestovín.

Plnené palacinky na slano
Kto nemá rád palacinky? Ja síce sladké nejem veľmi často a tak si radšej pripravím túto pochúťku na...

Plnený kaleráb s ryžovými rezancami a šafranovou omáčkou
Částo bývám nerozhodný a bojujem s tým na čo mám práve chuť. Pozriem do chladničky a...

Pulao s cícerom
Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme...

Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.