Foto: archaa
Ako jednoducho a chutne využiť zbytky staršieho chlebíka vám prezradím v tomto recepte.. Tieto chlebové muffiny robím ja osobne vždy na raňajky s teplou Zobraziť celý popisAko jednoducho a chutne využiť zbytky staršieho chlebíka vám prezradím v tomto recepte.. Tieto chlebové muffiny robím ja osobne vždy na raňajky s teplou vanilkovou omáčkou, ak mám chuť na sladké raňajky a zvýšil nám chlieb..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
180 g hodne starý alebo rožky |
|
400 g kyslejšie (alebo hrušky či iné ovocie) |
|
400 ml |
|
4 ks |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Vanilková omáčka: | |
800 ml |
|
1 ks (60g) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Chlieb alebo pečivo nakrájame na tenučké rezance, jablká očistíme a tiež nakrájame na tenšie kocky.
- 2
Formu na muffiny vymastíme olejom a ukladáme do nej striedavo jablká a chlieb až do plna. Mlieko,vajcia,cukor,soľ a škoricu spolu vyšľaháme a polejeme jednotlivo naložené muffinkové formy. Na každú dáme vločku masla.
- 3
V predhriatej rúre na 180 stupňov pečieme 30 minút. Po 15 minútach však vyberieme a posypeme hrozienkami a orechami. Dopekáme ďalej ďalších 15 minút.
- 4
Po upečení necháme muffiny 5 minút vychladnúť, potom opatrne vyberieme a servírujeme s vanilkovou omáčkou, ktorú ja pripravujem tak, že si uvarím riedky puding -teda omáčku, len do mlieka pridám naviac 1 vanilkový cukor (príp. vanilkovú dreň, podľa toho, čo mám momentálne doma). Podávame ešte teplé, ale chutia aj studené s horúcou omáčkou.
- 2
Diskusia k receptu