Zeleninové casserole

blissofplants - fotkablissofplants, 5. januára 2022

Pôvodne sa tento recept mal volať cviklový bourguignon, ale došlo mi, že nemám červené víno lebo už zmizlo v tele ??? Malo sem ísť 8 Zobraziť celý popisPôvodne sa tento recept mal volať cviklový bourguignon, ale došlo mi, že nemám červené víno lebo už zmizlo v tele ??? Malo sem ísť 8 cviklí a ja som z toho už dopredu bola 'nerôzna' ? keďže cvikla nepatrí medzi moje obľúbené, ale keďže je zdravá, tak som ju tam dala ale pomenej? Čím viac zeleniny v tomto recepte je, tým viac to chutí, samozrejme som improvizovala a pridala aj quinou a fazuľu?‍♀️? Kritici, dnes sa zamerajte na iný recept??som v karanténe a strašne sa mi nechce hádať.?? ??

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL podľa vlastného výberu
1 ks
1/4 ks
1/2 ks
2 strúčiky
1/2 ks (nemusí byť)
 (mix)
700 g (baby zemiaky so šupkou, mrkva, kvaka)
5 ks
3 ks predvarená
750 ml
2 PL
30 g
230 g (z plechovky)
2 vetvičky
2 ČL




Postup

  1. 1

    Zohrejeme olej vo veľkom hrnci. Pridáme nakrájaný pór s cibuľou a za občasného miešania opražíme.

  2. 2

    Medzitým pridáme nakrájanú červenú papriku, chilli, feniklové semienka, senovku grécku, bylinky a nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Keď sa všetky chute premiešali, pridáme nakrájanú zeleninu, šampiňóny, cviklu a quinou.

  4. 4

    Zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou. Dobre ochutíme. Privedieme k varu, znížime teplotu a varíme pod pokrievkou zhruba 20 minút.

  5. 5

    Pridáme paradajkové pyré, fazuľu, zahustíme múkou v troche vody (ja som použila tapiokovú, je bezlepková, takže vhodná aj pre celiatikov), vetvičky rozmarínu a varíme ešte 10 minút.

  6. 6

    Ak treba, dochutíme. Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom? (ktorý už bezlepkový ani zďaleka nebol).??

Tiež casserole:

Diskusia k receptu

haji
Pěkná fúze zeleniny, krásné foto! Počítám, že by mi chutnalo. Hlavně chlebík k tomu je dobrá volba. Za chvíli budeš mít po karanténě, uteče to jako voda. Hezký večer a v klidu, to dáš!
mijaita
Neboooj, ja ti jidlo vzdycky pochvalim a nase @haji take! :-) Ted nejak nevim co driv. Maso nemusim, rizku jsem se uz najedla, zeleninu a bezmase miluju, sladke netreba a ryby uz vubec ne. Takze tvoje vytvory a moje databaze jsou nejspolehlivejsi! Dneska jsem koupila repu. Muj vztah k ni je take ponekud vágní, ale takhle, nebo s majolkou strouhana mi i chutna. V pondeli dokoupim zeleniny a zacnu rádit :-) Uvidíš! :-)
kukulienka71
Ja mám takéto jedlá veľmi rada. Aj kvôli cvikle. Vína máme doma habadej, tak ho pridám zrejme v bode 4:-) Aspoň máš čas pridať viac receptov? mňa tvoje recepty zaujali, sú s krásnymi fotkami, plné fantázie.
farbuska
Všetko najlepšie v novom roku, najmä nech karanténa skončí bez toho, že by bola opodstatnená. Jedlo je veľmi fotogenické, cviklu mám práveže veľmi rada. Vďaka za inšpiráciu. :)
radost
@zolik (5.1.2022 23:29)

aha-už viem-prečo tá tvoja fotka má ružový nádych...
ja -dávno-mávala ružové sny
už mi ich život vzal..
zostal ružový -zolik-
eštežetak
:-)
2x haji a zolik
blissofplants
@haji (5.1.2022 20:57)

Ďakujem velmi pekne za tvoje vždy povzbudivé slová❤?
Karanténu 'dám' ? i keď mi už hrabe slušne?? už ani víno nemám?chápeš, v piatok som si robila test a výsledok ešte nikde?hlavne že Angličania si myslia že sú vo všetkom chytrejší?jasné?na Slovensku som mala výsledok hotový v ten istý deň?
haji
@blissofplants (6.1.2022 10:24)
Moje kolegyně používala moc hezké přísloví: "Když si h.vno obuje boty, to to dúpe!" Netušila jsem, jakých rozměrů tohoto přísloví se dožiju. Nic není nemožné. Drž sa mi!! A pamatuj: Kdo si raje, nezlobí! Vytáhni si nějakou hru a nebo s dětskou radostí a hravostí něco dělej /kresli, tancuj, zpívej .. ./. Představivosti se meze nekladou.
dvorka
Tvoje recepty sú neuveritelné, vlastne skoro len kvôli nim som ešte na Vareche. S mäsom nie som kamarátka od detstva, ale keď ho jem sem tam alebo skôr tam - sem, tak som zaň vďačná. No zeleninové jedlá a hlavne so strukovinami sú mojim skoro denným pokrmom. A receptov na ne je v pomere s mäsitými málo. Alebo nie som na tej správnej stránke :)
blissofplants
@dvorka (6.1.2022 18:46)

Ďakujem naozaj velmi pekne ???tvoje recepty sú krásne❤
Ja myslím, že postupne ľudia možno začnú jesť viac rastlinnej stravy??u mňa to začalo pred 4 rokmi, povedala som si, skúsim nejesť mäso celý mesiac a tu som?
Mala som problémy s pleťou, ktoré už nemám? a odkedy sa stravujem rastlinnou stravou, nebola som vôbec chorá?
Každému vyhovuje niečo iné. To čo vyhovuje mne, nemusí vyhovovať niekomu inému atď. Ale zakaždým keď niekto sa rozhodne čo i len pre jedno jedlo bez mäsa, som vďačná??
chemik
Ach jak závidím jako Pražák možnost kdykoliv koupit žlutomasou kvaku ( česky tuřín). I speciálky si ji pletou s bělomasou (taktéž s fialovým vrškem) ale většinou mají jen bílou vodnici pro tepelnou úpravu nevhodnou. Zkoušel jsem vše, ale nedá se srovnat.
kukulienka71
Veľké ďakujem za inšpiráciu, zaraďujem k stáliciam v kuchyni, neskutočne chutné jedlo. Nie všetko som mala, aj som niečo nahradila, čo bolo po ruke. Aj farebne som si prišla na svoje:-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia