Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....
Cuketovo-špenátový prívarok s opečenými šampiňónmi
Na oleji si opražíme nakrájaný pór.
Dusené huby s paprikou
V rozpálenej masti speníme očistenú cibuľu, ktorú sme nadrobno nakrájali. Pridáme očistené a umyté, ...
Závitky starého Cibuliara
Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale...
Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...
Orechové dolky so šípkovým džemom
Dolky sú vo vnútri vďaka orechom chrumkavé, nie sú presladené a spolu s domácim šípkovým džemom,...
Kuracie s jahodami
Ak máte radi sladko-slané jedlá tak odporúčam. Bol to jeden z mojich experimentov.
Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...
Slávky s medveďom
... teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný...
Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...
Kačacie prsia so špargľou
Táto kombinácia ma napadla keď som bol nakupovať v Lidli. Špargľu som tento rok ešte nevaril....
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...
Taštičky plnené tvarohom
Na doske vypracujeme vláčne, nelepivé cesto z múky, vajca, žĺtka, soli a trošky...
Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...
Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami
Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.
Šlech od susedy GITKY
Tento recept som dostala od mojej susedy Gitky, ked sme sa presťAHOVALI NA DEDINU, ROBIEVALI SME HO...
Brioška maxi gigant zo Sicílie
web... našla som briosch gigant ... ale nám nestačilo. prerobila som recept, ...
Cibuľový koláč
Tento koláč si obľúbila celá moja rodina. Dokonca aj moja dcéra, ktorá nemá rada cibuľu....
Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...
Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...
Bezlepkové fašírky a kelový prívarok
Dnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový prívarok....
Najlepšie bezlepkové plnené langoše
Naše langoše sú nenáročné na prípravu a sú vhodné ako rýchly obed a najväčšou výhodou je, že si ich môžete naplniť tým, čo máte práve v chladničke....
Hostelové gule
Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , ...
Grilovaný zubáč s fenyklovým pyré
Filety zubáča dočistíme od kostičiek a odstránime plutvy, kožu jemne narežeme. Nakrájané zemiaky spolu s očisteným,...
Plnené pečené šampiňóny
šampinony si ocistim, vyberiem nožičky a vydlabem ich. nožičky si nastrúham a na kvapke oleja opražím. pridám...
Guláš zahustený zeleninou
Tento guláš pripravujem keď chcem niečo inakšie, ale je vyborny.
Bravčové kocky s cuketou a pšenom
Nemám veľmi rada ryžu, takže testujem prílohy, ktoré ju nahradia. V poslednom čase je...