Kuracie medailóniky s dusenou zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 4. februára 2010
Kuracie medailóniky s dusenou zeleninou
Foto: HYZA
4
porcie

Suroviny

500 g
700 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozkrájame na menšie časti (medailóniky) a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán. Následne ich osolíme a okoreníme. Čerstvú zeleninu nakrájame na kocky alebo menšie prúžky a orestujeme ju na rozpálenom olivovom oleji.

  2. 2

    Keď je dostatočne orestovaná, stíšime plameň a necháme ju mierne podusiť. Nakoniec zeleninu dochutíme čerstvým tymianom a oreganom, prípadne pridáme ešte dodatočne trochu soli a korenia.

  3. 3

    Na takto pripravenú zeleninu poukladáme orestované kuracie medailóniky a podávame s celozrnným pochúťkovým chlebom.

  4. 4

    Náš tip: Chlieb a pečivo z bielej múky nahraďte celozrnným či viaczrnným chlebom s obsahom prirodzenej vlákniny.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: