Foto: HYZA
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia rozkrájame na menšie časti (medailóniky) a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán. Následne ich osolíme a okoreníme. Čerstvú zeleninu nakrájame na kocky alebo menšie prúžky a orestujeme ju na rozpálenom olivovom oleji.
- 2
Keď je dostatočne orestovaná, stíšime plameň a necháme ju mierne podusiť. Nakoniec zeleninu dochutíme čerstvým tymianom a oreganom, prípadne pridáme ešte dodatočne trochu soli a korenia.
- 3
Na takto pripravenú zeleninu poukladáme orestované kuracie medailóniky a podávame s celozrnným pochúťkovým chlebom.
- 4
Náš tip: Chlieb a pečivo z bielej múky nahraďte celozrnným či viaczrnným chlebom s obsahom prirodzenej vlákniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu