Bravčové volániky so šalviou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. septembra 2013

Dnes som urobila na nedeľný obed naše obľúbené volániky..máme ich radi, sú šťavnaté a šalvia dáva mäsku taký jemný šmrnc...

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
6 plátkov
 podľa chuti
štipka
štipka
1 ks
1 strúčik
príloha:




Postup

  1. 1

    Už pri dodávke mäsa od farmára som si z celej lopatky narezala dlhé plátky, ktoré používam na volániky...z krátkeho mäsa sa to nedá, musí sa nadpájať...

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    volániky som naklepala tak, aby sa čím viac predĺžili... a pripravila som si paličky na riasenie..

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso som osolila a okorenila z oboch strán..

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    posypala červenou paprikou z oboch strán..

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravila si slaninu...narezela na tenké plátky...nemusí byť tak dlhá, ako je mäso...ale je potrebná, aby neboli volániky suché..

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď je všetko pripravené, chýba už iba šalvia...má dosť výraznú chuť, takže na každý volánik dávam iba 2 listy...

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a začnem napichovať a tvarovať volániky..tvorím volániky..alebo vlnovku...a napichujem súčasne slaninu aj šalviu..

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na panvicu som dala zbytky slaninky, keď pustila masť, volániky som opiekla zprudka z oboch strán..opečené volániky som vybrala z panvice na podnos...

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na panvicu do výpeku som pokrájala cibuľu a 1 strúčik cesnaku, opiekla, podliala 2 dl. vodou a vložila volániky do panvice...prikryla pokrievkou a zapekala ich 45 min.

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    kým sa mäsko zapekalo, uvarila som zemiaky, ktoré som pokrájala na kolieska...ako prílohu som dnes podávala rajčinový šalát..dobrú chuť..

    Bravčové volániky so šalviou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

luss44
hotové umelecké dielo je toto mäsko, už podľa fotky sa dá identifikovať Tvoj nedeľný obed, milá @Izabella929 :)
afataga
uz len čipka tomu chyba :-) nabuduce by si mohla spichnut aj nejaku suknicku :-), nadhera, mas pravdu s tou salviou, tiez pouzivam na masko
salinka
Za týmto tvojim kreatívnym obedom ešte jeden viedenský rez a hneď by som si spríjemnila upršanú nedeľu:-)
ebaka
nádhera,čo ty dokážeš vykúzliť z mäsa...volániky,vlnovky...a tá šalvia...kúzelný rcp,v príhodný čas urobím volániky -:)))
eviana
izabella929 , už na pohľad nielen krásny ale aj nesmierne voňavý a nepochybne úžasnej chuti receptík... volániky sú za 5*, tlieskam nadšením Tvojej kreativite :)
vierik
Izabelka máš o za 5, teda * :-) Niet čo dodať,len vyskúšať...
anina6
ozaj parádny receptík, a veru ho vyprobujem. dúfam, že sa mi vydarí tak pekne a chutne ako tvoj.
sracz
... excelentný rcp, milá @izabella929 zaslúžiš si pochvalu za jeho prevedenie i predvedenie! Často používam v kuchyni čerstvú šalviu, ale v Tvojej techológii ešte nie; človek sa učí celý život a aj tak "do večných lovísk odchádza" bl ..._nedokonalý! Ďakujem a pridávam *****.......** bodovanie!
izabella929
@sracz...te ší ma, že ťa tento veľmi skvelý recept zaujal...je veľmi jednoduchý , no aj u nás doma pastrí medzi obľúbené..takže sa teším, že si ťa získal.-))Všetkým vám, ktorí ste nakukli a recept sa vám páči , veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
starkamajka
Izka,krásne spracovaný rp.a tá voňa po šalvii ani nehovorím.Jedlo nie len pre žalúdok, ale aj pastva pre oči.Príjemný deň.Recept je uložený.
babidka
Izabela , mas to naozaj velmi pekne :-) mam velmi rada salviu a dost casto ju pouzivam takze tento recept ma potesil a urcite si v najblizsej dobe pochutime na takom peknom jedle .
izabella929
@starkamajka ,,áno šalvia sa skvele hodí k mäskám,,,)@kimlo..pote šil si ma.-)@angast...n áš anjelíček...raz sa slintanie skončí a ochutnáš aj ty tento recept.-) držím palce veľmi silno...!@irenaw..tro šku som sa pozabávala, ale inak je to skutočne chutné...)@babidka...pote šíte ma, ak ho urobíte a celej rodinke bude po chuti...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre...) angast..tebe osobitne...))
mariamka
varenie s laskou a fantaziou, tieto vlnky su iste velmi chutne a krasne odfotene,, tu nie je co zavidiet a vycitat, toboz nejakeho farmara, ved sa to da nahradit inym mesom, skor obdivovat tu lopotu a kopu driny v zahrade a potom pri spracuvani urody,, varenie pecenie s laskou a citom, so srdcom na dlani, nic si z toho nerob Izabelka, ja sa tesim na dalsie recepty :))
izabella929
@mariamka..nem ôžem napísať nič iné, len že máš pravdu a ja ti ďakujem za tvoje uznanie..možno všade to nie je o drine, ale u nás stále nepršalo, všede inde lialo...tu sa musí stále zalievať...tie ťažké vedrá s vodou, samé nedocupkajú ku paradajke a ona sa sama poleje...mám hadicu, ale nepolievam studenou vodou...nosím vodu z 200 litrového suda a nie na 2 metre, ale niekde je to aj 40metrov..okrem toho treba variť, upratovať,kosiť atd..OK...všetko je v pohode, život ide ďalej...Ďakujem za milý komentár.-))
kika1212
krásne si to pripravila. Z mäsa nariasené volániky, čo Ty nevymyslíš:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia