Foto: izabella929
Dnes som urobila na nedeľný obed naše obľúbené volániky..máme ich radi, sú šťavnaté a šalvia dáva mäsku taký jemný šmrnc...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Už pri dodávke mäsa od farmára som si z celej lopatky narezala dlhé plátky, ktoré používam na volániky...z krátkeho mäsa sa to nedá, musí sa nadpájať...
-
2
volániky som naklepala tak, aby sa čím viac predĺžili... a pripravila som si paličky na riasenie..
-
3
mäso som osolila a okorenila z oboch strán..
-
4
posypala červenou paprikou z oboch strán..
-
5
pripravila si slaninu...narezela na tenké plátky...nemusí byť tak dlhá, ako je mäso...ale je potrebná, aby neboli volániky suché..
-
6
keď je všetko pripravené, chýba už iba šalvia...má dosť výraznú chuť, takže na každý volánik dávam iba 2 listy...
-
7
a začnem napichovať a tvarovať volániky..tvorím volániky..alebo vlnovku...a napichujem súčasne slaninu aj šalviu..
-
8
na panvicu som dala zbytky slaninky, keď pustila masť, volániky som opiekla zprudka z oboch strán..opečené volániky som vybrala z panvice na podnos...
-
9
na panvicu do výpeku som pokrájala cibuľu a 1 strúčik cesnaku, opiekla, podliala 2 dl. vodou a vložila volániky do panvice...prikryla pokrievkou a zapekala ich 45 min.
-
10
kým sa mäsko zapekalo, uvarila som zemiaky, ktoré som pokrájala na kolieska...ako prílohu som dnes podávala rajčinový šalát..dobrú chuť..
Diskusia k receptu