Foto: alexola
Tento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :) Kuskus som spoznala vo Francúzsku, no tento môj výmysel Zobraziť celý popisTento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :) Kuskus som spoznala vo Francúzsku, no tento môj výmysel s baklažánom mi chutí viac.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetko potrebné, zeleninu umyjeme :) Pri príprave receptu boli použité len ingrediencie, ktoré vidno na fotke ( PL oleja sa ťažko fotí, na fotografii teda jediná uvedená nie je)
-
2
Cesnak nakrájame nadrobno, baklažán na tenké pásiky (alebo podľa chuti), rajčiny na kocky a papriku na kolieska.
-
3
Na oleji opražíme nakrájaný cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, trošku vody a dusíme do mäkka.
-
4
Po udusení zeleniny ochutíme provensálskou zmesou korenia, pridáme suchý kuskus (1diel) a zalejeme rovnakým dielom horúcej vody, v ktorej sme rozpustili bujónovú kocku.
-
5
Zmes chvíľu miešame, kým sa voda celkom stratí.
-
6
Dobrú chuť! Na obrázku je finálna konzistencia kuskusu, ako "prílohu" som zvolila uhorkový šalát so soľou, cukrom a sušenou bazalkou.
Na tomto linku maš foto jedneho druhu . :)
kucharka.madness.sk/recept/1063/baklazan-so-syrom.php...
v anglictine to je eggplant.