Farebný kuskus fotorecept

alexola - fotkaalexola, 17. augusta 2010
Farebný kuskus (fotorecept)
Foto: alexola

Tento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :) Kuskus som spoznala vo Francúzsku, no tento môj výmysel s baklažánom mi chutí viac.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
2 strúčiky
1 ks
2-4 ks
2 ks
1/2 pohára
1/2 pohára
1/2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetko potrebné, zeleninu umyjeme :) Pri príprave receptu boli použité len ingrediencie, ktoré vidno na fotke ( PL oleja sa ťažko fotí, na fotografii teda jediná uvedená nie je)

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak nakrájame nadrobno, baklažán na tenké pásiky (alebo podľa chuti), rajčiny na kocky a papriku na kolieska.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji opražíme nakrájaný cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, trošku vody a dusíme do mäkka.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po udusení zeleniny ochutíme provensálskou zmesou korenia, pridáme suchý kuskus (1diel) a zalejeme rovnakým dielom horúcej vody, v ktorej sme rozpustili bujónovú kocku.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes chvíľu miešame, kým sa voda celkom stratí.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť! Na obrázku je finálna konzistencia kuskusu, ako "prílohu" som zvolila uhorkový šalát so soľou, cukrom a sušenou bazalkou.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
ja pouzivam kuskus velmi casto, najma ked nemam cas varit privarok k masu. Ale robim ho tiez podobne ako ty, Axelola. Pouzivam roznu zeleninu s cibulou a paprikou, napr. cuketu.
Kuskus,som ešte nevarila.Zrejme ma nelákal,lebo som ho nevedela použiť.Tento recept sa mi zdá veľmi vhodný.Všetky ingrediencie,ktoré si do neho použila máme radi,takže vyskúšam.
Ale ako viem, baklazan je horky, preto pred pripravou treba platky baklazanu posolit. Potom pustenu vodicku utriet a tak zbavit horkosti. V tomto recepte to nevadi?
@marienka44 , baklažán som nikdy takto nezbavovala horkosti. Tak ako ho donesiem z obchodu-ho umyjem a pokrájam aj so šupkou. Mne sa horký nezdá, ale to asi záleží od každého človeka-ako mu chutí... Vďaka za komentáre a tým, čo vyskúšajú alebo už poznajú-dobrú chuť :)
@huck a @2010 , dakujem vam za odpoved. Viem ako vyzera Eggplant, krasne tmavofialovy. I saty mam take. @tatranka , kuskus je velmi dobry a pripravi sa iba nasypanim do odmeranej vriacej vody (pomer 1:1). Dam varit vodu, ktoru osolim, pridam kusok masala alebo olivoveho oleja. Ked sa voda zacne varit odstavim, pisypem odmeranu cestovinu-kuskus, zakryjem a necham 3 min. stat. Po odkryti nacechram vidlickou a podavam napr. ako prolohu k masu, alebo zamiesam zo zbytkami vcerajsieho masa pokrajaneho na kocky, pridam akukolvek zeleninu (mrkvu, hrasok), petrzlenku a spravim kuskusove rizoto.

Pridaj komentár k receptu: