Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...
Fazuľový guláš s ryžou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaná cibuľu s nakrájanou paprikou a stonkovým zelerom. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak,...
Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...
Plnená paprika
Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte!...
Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami
Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil...
Kambala s jarnou cibuľkou
Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...
Chick´n cheese, alebo MC Donald u vás doma
Práve som si čítala recept na Ciabattu a tak ma napadlo niečo, čo veľmi často robievam...
Moja pizza
Viem, viem, poviete si nič nového pod slnkom tých už tu je ale toto je moja...
Mexické Ceviche
Nadrobno nakrájanú rybu prelejeme šťavou z limetiek alebo citróna, pridáme všetky ostatné prísady (okrem červenej...
Naša obľúbená kapusta
Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte...
Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...
Netradičná plnená pečená paprika
v jednom letáku z obchodnej siete som videl raz niečo podobné, lenže ten leták mi mamka...
Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Kuracina so zeleninou
No, samozrejme to nie je nič svetoborné, ale je to chutné, bezlepkové a dokonca...
Kuracie plátky s vínom marsala a so sherry
Variant jednoduchého, rýchleho, no hlavne chutného rcp zo „šalátového“ vydania KK mojej krajšej ½_ičky...
Zemiakové placky na oškvarkoch s kyslou kapustou
Bramboráky (vošouchy, kramfleky...a i jiné, krajové názvy) se dělají ze syrových brambor....
Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...
Miniguľky na špízoch
Len tak pre zábavu sme si dnes urobili špízy z miniguliek z bravčového mäsa.
Kura s mandľami
Pekne chrumkavučké!!!Napísala som kura ale môžu to byť aj stehienka a dokonca sme potrebovali minúť kapustu, tak...
Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...
Pečené pstruhy v letnom šate
Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa...
Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...
Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...