Hubový Cordon bleu

Tomáš Sika
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
Hubový Cordon bleu
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
20 g
120 g
120 g
50 g
3 ks
250 g
0,5 l
100 g
400 g
50 g
60 g
50 g
50 g
20 g
0,05 l




Postup

  1. 1

    Z vnútornej strany húb odstránime podhubie, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Huby naplníme šunkou a syrom, spojíme pomocou špáradiel a obalíme v klasickom trojobale, ale do vajca pridáme trocha pretlačeného cesnaku. Vyprážame v horúcom oleji. Pokvapkáme citrónom a podávame (napríklad so zemiakovou kašou).

  2. 2

    Šalát Coleslaw pripravíme spojením všetkých nastrúhaných ingrediencií a dochutením podľa vlastnej chuti. Šalát je dobré pred podávaním vychladiť.

  3. 3

    Náš tip: Huby osoľte a obaľujte až tesne pred vyprážaním, inak začnú púšťať vodu a jedlo bude vodnaté.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Zaujimave. Na mna sice privela "materialu" - nejako nedoverujem receptom, kde je dlhy zoznam a ani take nerobievam. Ale ako inspiracia s tymi naplnenymi a zlepenymi hubami... Budem musiet vyskusat. Vyzera to fakt dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia