
Risotto s medvedím cesnakom
Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja...

Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...

Perkelt z klobásy so slovenskou ryžou s mladou cuketou
Aj v ňom sa dá urobiť „ponorná skúška kvality“ s polkrajcom chleba! Doma sme ho občas varievali,...

Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....

Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom
Spojila som dohromady práve naklíčené mungo fazuľky s dobre odležanou krkovičkou, bola z toho rýchla a...

Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde
Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby...

Vynikajúca marináda podľa mamky
Odporúčam! Je to vynikajúca marináda na vypečenie kuracieho mäska. Rýchle a chutné, najlepšie ak postojí...

Seitan s paprikou
Z múky a vody pripravíme cesto. Ja ho robím v pekárničke na chlieb, program rezancové...

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...

Kapustové mäso alebo mäso s kapustou
Jednoduchý recept pre milovníkov kapusty a zdravej výživy.

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Tuniakovo-avokádová „pizza“ so stratenými vajciami
Perfektné raňajky, obed či večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Už 1...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

Ryža špenátová so sušenými paradajkami
Išla som uvariť ryžu a chcela som , aby bola iná.

Hovädzie s čokoládovou omáčkou
Raz za čas prekvapím priateľov s niečím čo nejedia každý deň (sú to dobrí priatelia –...

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Zeytinyağlı kabak (Cuketa dusená na olivovom oleji)
Baklažány, cukety a paradajky by sme mohli jesť doma hádam aj každý deň. Rýchlovka na...

Husacina na červenom víne
Tieto dva velikánske husacie stehná boli u nás v pláne na Vianoce. no nejak na ne...

Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu
K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi"...

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...
Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...

Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku
Po tej siahodlhej zime dobre padne pár vitamínov. Omáčka je jednoduchá a naozaj chutná. Zdroj...
Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Stehná plnené špenátom a bryndzou
Kuracie stehno vykostíme, osolíme, okoreníme, položíme naň trochu bryndze, pár špenátových listov, ...

Zapečené palacinky s mäsom na spôsob lasagne
Robím od oka, množstvá sú len orientačné, recept na palacinky nedávam, každý má svoj...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Biftek so zelenou fazuľkou a sušenými paradajkami
Biftek versus steak. Niekde som sa dočítala, že biftek alebo beefsteak sa pripravuje vždy a...

Pečená kačica s jablkami
Kačicu osolíme a do brušnej dutiny vložíme dve jablká. Na konci pečenia kačicu obložíme zvyšnými jablkami...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky