Údená krížová kosť s materinou dúškou na tmavom pive
Koupil jsem krásný kousek uzené křížové kosti(vepřový ocásek- bravčový chvostík) a chtěl vytvořit chuťově zajímavý recept...
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami.
Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....
Ázijské kurča s kešu orieškami
Do rozšľahaného vajíčka pridáme kukuričnú múku, štipku soli a spravíme si cestíčko v ktorom obalíme kúsky...
Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa
Tento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo...
Breakfast burritos
S Breakfast burritos som sa prvýkrát stretla v jednej reštaurácii v zahraničí. Recept som si...
Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...
Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...
Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...
Bravčová panenka so sušeným ovocím
Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť...
Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty....
Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...
Oščadnicke bochorka
Toto jedlo sa v mojom detstve robilo na jesen v čase zabijačok, s bratrancom sme sa olizovali...
Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...
Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....
Maková guba
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a nadrobíme doň droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odstáť...
Seitanové mäsko na hubách
Seitan si doma vyrábam sama, pretože polotovar je dosť drahý, ale dosta´t ho v špec. predajniach......
Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa
Recept som pocul v CBC radio. Tak sa mi zapacil, ze som sa rozhodol ho...
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s bezlepkovou knedľou
Neviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku....
Zapečená rybka
Veľmi rýchle, jednoduché a chutné. Bála som sa, či mi to deti budú chcieť,...
Bulgur s růžičkovou kapustou
No abych vyloučil svůj nepříliš kladný postoj k novým věcem v kuchyni a k módním surovinám, ...
Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...
Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...
Hanger steak na tymiane
Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica
Jahňacie kofty s tahini dresingom
Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak,...
Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou
Najprv pripravíme omáčku z kyslej smotany. Smotanu ochutíme medom, semienkami z vanilkového struku a strúhanou citrónovou kôrou.