
Takmer toskánska cukina
Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let...

Mäsové guličky s paradajkovou omáčkou
Klasická paradajková omáčka s bazalkou, cesnakom a z paradajok čerstvých alebo konzervovaných, záleží na Vašom...

Zemiakovo-lososový šalát
Jednoduchy a chutny salat. Velmi sa mi paci ta zalievka, doda salatu vybornu chut...

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi
Veľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované...

Zapečené palacinky s mäsom na spôsob lasagne
Robím od oka, množstvá sú len orientačné, recept na palacinky nedávam, každý má svoj...

Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...

Zemiakové šúľance so zeleninou
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ,...

Kuracie prsia s korením Adžika
Tento recept veru ani neviem odkiaľ je ale v našej rodine je obľúbený. Robil som ho v...

Kuracie kari s hruškami
Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné...

Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

Špagetová tekvica s pečenými zemiakmi a slaninkou
Dnes som imptovizoval a musím povedať, že to vyšlo.

Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...

Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...

Posolské tajomstvo
Mäso pokrájame na rezne. V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej, no môže sa...

Špagety po mojom
Tento recept je veľmi variabilný, žampióny sa môžu nahradiť tuniakom, slaninou, krevetami, alebo...
Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Hovädzie s čokoládovou omáčkou
Raz za čas prekvapím priateľov s niečím čo nejedia každý deň (sú to dobrí priatelia –...

Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch
Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia...

Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...

Biela ryba s fazuľou
Komerčný recept<br /> Biela ryba a biela fazuľa s chutnými paradajkami vytvorí ideálne jedlo na horúce letné dni....

Špenátový hovädzí perkelt z rúry
Výborné ľahké jedlo, ktoré si pripravíte bezprácne v rúre :-) K tomu si zvolíte už len...

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...

Šampiňóny s hráškom a medvedím cesnakom
Dusené, zaujímavo korenené šampiňóny na olivovom oleji s hráškom, medvedím cesnakom a šalátom.

Cestoviny a la Austria
Nemám iný vhodnejší názov pre toto jedlo ako je "a la Austria", a...

Rybie filety so salámou, medvedím cesnakom a nivou
Na recept lze použít jakékoli rybí filety, já jsem tentokrát dělala s pangasem, ale dokážu...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky