Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou
Foto: vybusna
Viem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne , ze sa v kazdom obchode valaju batati...Toto fakt nepochopim. Zobraziť celý popisViem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne , ze sa v kazdom obchode valaju batati...Toto fakt nepochopim. Ja som objavila zdroj a tak mam tu kvaku viacmenej pravidelne a pouzivam ju v mojej kuchyni uz takmer castejsie, ako zemiaky. Je to zatial len par receptov, ale ak mate zaujem, tak niektore najdete tu http://chalupnikovi.com/recepty/?s=kvaka
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Maso vymiesame dokonale s vajcom, nasekanou cibulou a petrzlenovou vnatou. Ochutime solou, paprikou a ak chcete mozete dat aj lyzicku horcice, ja som nedavala. Vytapkame male ploche fasirky a zlahka ich obalime v struhanke….pokial nechcete, tak ich nemusite obalovat, ja ich nabuduce nebudem. Ta struhanka mi tam prisla uplne zbytocna.
- 2
Cibulu ocistime a nakrajame ju na kolieska. Pekac vytrieme maslom a vysypeme struhankou. Pozdlz celeho pekaca do radu kladieme kolieska cibule a nastojato fasirky. Snazime sa aby boli tesne vedla seba. Tento postup som zvolila preto, aby som usetrila miesto na pekaci a mala ho dostatok na prilohu. Zemiaky a kvaku ocistime a nakrajame na hranolky a zemiaky na plocho, aby mali co najvacsiu reznu plochu. Poukladame ich vedla seba na pekac. Posolime, posypeme vlockami a rascou. Vysypany pekac struhankou je dolezity, pretoze pecenim sa zemiaky specu s tou struhankou a budu krasne chrumkave. Nakoniec vsetko este zvrchu pokropime olejom.
- 3
Dame piect do vyhriatej rury na 200 stupnov. Pravdupovediac, ako som ten pekac vlozila do rury, tak som v ten moment nan zabudla a spomenula som si tak po 65 minutach. Je mozne zeby stacilo aj menej, ale vsetko bolo v poriacku aj po tom case co som ho piekla.
- 4
Tym, ze som zabudla na to pecenie, tak som neustriehla vypek a ten sa uplne vypiekol. Urobila som preto k masu jogurtovy dressing (jogur+cesnak+bylinky+sol+korenie+limetova stava).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chalupnikovi.com/recepty/?p=4510...