Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom fotorecept
Výborný receptík, kto má rád tekvičku a syr.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 centimeter. Jadierka vyberieme. Obalíme v hladkej múke a opečieme z každej strany na oleji. Bryndzu, vajcia, mlieko, petržlenovú vňať, syrokrém, čierne korenie, spolu všetko vymiešame na jemnú kašu
-
2
Zapekaciu misu vymastíme a vložime polovicu opečenej tekvice. Osolíme, okoreníme. Zalejeme polovicou vymiešanej masy. Uložíme druhú časť opečenej tekvice. Znovu osolíme, okoreníme a poukladáme nakrájany syr Niva na malé kocočky a zalejeme zvyšnou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
-
3
Ako prílohu nemusíme podávať nič. Jedlo je veľmi chutné a sýte. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu