
Cannelloni plnené špenátom, kuracím mäsom a fetou
Na panvici si pripravíme špenát ku ktorému pridáme 4 strúčiky cesnaku, trošku soli, korenia a...

Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.

Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...

Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...

Zapekané palacinky so špenátom
Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).

Hlivový maďarský guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme na slanine pokrájanej na drobno opražiť. Pridáme pokrájané hlivy a dusíme....

Syrové rezance so zelenou fazuľkou
Je leto, vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v...

Hovädzie na pive
... so zeleninkou, zemiakmi ... a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked...

Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

Syrové košíčky
Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula, čo nám kedysi robievala...

Semmelknödel so šampiňónovou omáčkou
Skvely jednoduchy obed. A ospravedlnujem sa, ze je text bez mäkcenov a dlznov, mam...

Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo vyvážené.

Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

Bravčové na cesnaku
Velmi chutne rezne, stavnate, vyzeraju sice ako dobre pripecene, ale nie su. Su take z...

Kuracie soté
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...

Cestovina s bôbom, slaninkou a rukolou
Nikdy ma bob nejako nepritahoval. Takze som ho ani nerobievala. V poslednej dobe ale...

Pečená jahňacinka
... jahnacie masko je vraj dobre na dosiahnutie rovnovahy v tele, alebo pri velkej...

Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...

Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...

Ragú so zeleninou a lesným ovocím
Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti,...

Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...

Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...

Bezlepkové a bezmliečne vafle
Bielky a žĺtky oddelíme. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom...

Fašírky na sedliacky spôsob
Mäso pomelieme a pridáme do neho žemľu (rožok) namočený v mlieku. Pridáme soľ, korenie, ...

Ryžové cestoviny s tuniakom a kuracím mäsom na Čekyho spôsob
Tieto cestoviny ulahodia každému, kto sa nebojí experimentovať.

Baranie stehno podľa Louisa
Inšpiráciou receptu bolo diviačie stehno na šípkovej omáčke, ktoré pripravil Louis. Pri diviačom stehne iste...

Husacia pečeň s dubákmi
Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo...

Filet z morskej šťuky s kalerábovými hranolkami
Snažím se jíst trochu jinak. Díky Antónie Mačingové se mi povedlo zhodit nějakých 8 kg, ...

Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...