
Zahýbance
Znovu oprašujem babičkovské recepty, tento je z knihy Márie Jelinkovej, málo surovín, všetky dostupné...

Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...

Dusené kura na kyslej kapuste
Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na...

Vyprážaný karfiol
Karfiol som prvýkrát robila sama a podarilo sa. Chutil hlavne bratovi.

Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...

Cuketové tyčinky
Toto je zatiaľ podľa nás jeden z najlepších receptov na cuketu akú som skúsila. A to...

Údené koleno v rímskom hrnci
Bez zdĺhavej prípravy, šťavnatý a hodne rýchlo skonzumovaný obed.

Teľací filet mignon s parmezánovou omáčkou
Po dlhšej prestávke som sa konečne dostal k poriadnemu vareniu. Inšpirácia prišla u mäsiara, kde...

Rolovaný bôčik nastudeno
Perfektná mňamka pre veľkých papkáčov, ktorá vždy počká v chladničke na tú správnu chvíľku. Medzi...

Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky
Úplne základný recept na starú dobrú nedeľnú klasiku ako od babky.

Fettuccine tricolora
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.

Tinga
Jednoduchý a pomerne rýchly mexický recept. Pripravuje sa z kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa.

Plnené vyprážané vajíčka
Recept som videla na ATV a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou a zároveň možnosťou meniť ho...

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou
Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kolieska, dala na plech, trochu potrela olejom, posypala...

Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.

Soté po maďarsky z bravčového jazyka a srca
Je to obmena receptu soté po maďarsky. Mám ho odskúšaný varím ho dosť často je to...

Kuracia pečeň v nalešníku na dusenej kapuste
Návšteva si želala slovenské jedlo, tak som ho skombinoval podľa seba. Pečeň, bársakú do...

Dekorované a pečené bravčové karé
Toto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K...

Syrovo-šampiňónovo-cukinový špíz v zemiakovom cestíčku
Chutné a jednoduché jedlo, ktoré pripraví úplne každý.

Medailónky v parmezáne
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké tvary a okoreníme grilovacím korením.

Sedliacky koláč
Koláč z kysnutého cesta, plnený opraženou hlávkovou kapustou, kúskom údeného, klobáskou, to celé...

Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.

Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.

Zeleninka podľa Oliviera
Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako...

Pofranštené rízky
Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto...

Cesnakový podlesník s cukinou
Zemiaky očistíme, postrúhame spolu s cukinou, pridáme soľ, korenie, cesnak, rascu, ...

Plnená paprika bez papriky
Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A...