
Kuracie špízy so šafranovou ryžou
Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže....

Bažantie smotanové ragú
Bažantie prsia umyjeme a pokrájame na kocky. Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso,...
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.

Tvarohová haruľa
Tieto veľmi chutné haruľky robievam hlavne počas leta, keď sa už mám na čom pásť na...

Pikantný kapor
Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z...

Syrovo-strúhankové placky
Tento recept vzišiel z receptu kuracích pŕs v syrovo- jogurtovej perinke. Ostala mi strúhanka so syrom...

Hríby na zelenine a s kuracími prsiami na slanine
... doniesol som si domou drahé huby...

Grilovaná cuketa plnená cesnakovým tvarohom so zeleninou
Zdravé, svieže a ľahké jedlo na leto, alebo na teplé až horúce dni.

Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...

Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou
Chcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa...

Šošovicový prívarok
Tento recept je je pre tých, ktorý sa vracajú k receptom, ktoré chutili aj našim...

Sladká maškrta Clasica
Je to easy recept na sladku maskrtku zo zemiakovo-mucneho cesticka.

Ružičkový kel pečený s batatom
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu....

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Biele mäso
Kuracie prsia narežeme na rezne a jemne naklepeme. Uložíme na pekáč potretý olejom. Každý rezeň...
Špenátové palacinky s bryndzou a so slaninkou
Výborné slané palacinky s obľúbenou bryndzou a doplnené pečenou slaninkou určite obstoja ako perfektná večera alebo trebárs...

Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...

Francúzske zemiaky
Zemiaky na francúzske väčšinou varím, no keď je menej času, tak aj táto jednoduchšia verzia...

Zemiakové holúbky
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...

Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...

Kuracie pečienky v šalviovom cestíčku a zemiakový šalát s jablkom a orechami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej podobe... teraz som ich urobila v šalviovom cestíčku... zemiakový...

Karfiolovo-syrové fašírky
Vo vode, kde sme dali soľ a kari korenie uvaríme karfiol do polomäkka, odstavíme zo...

Skladané rizoto s hubami a zeleninovým šalátom
Veľmi rýchlo som si zvykol na prílohy vo forme teplých šalátov...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky